Цією зеленню можна ласувати не тільки влітку, а й у зимовий, якщо правильно заморозити її. Крім того, щавель містить кислоти та інші корисні речовини, необхідні людському організму.
- Свіжий щавель ретельно перебрати, щоб не було травинок, і промити. Якщо листя велике, його можна порізати.
- Опустити в окріп на 1 хвилину. Яскраво-зелений колір щавлю має стати темно-оливковим.
- Витягти шумівкою і залишити на пару годин, щоб щавель охолонув. Трохи підсушити і розкласти невеликими порціями у поліетиленові пакети.
Коли варитимете зелений борщ, розморожувати щавель не потрібно. Просто дістаньте порцію замороженого щавлю і опустіть у бульйон з уже звареними овочами.
І ще одна корисна порада
Купуючи огірки на базарі, потрібно звертати увагу не лише на окремі екземпляри, а й на всю партію, яка викладена на прилавку.
Якщо більшість плодів зів’яла, не вибирайте найсвіжіші з них. Довго такі огірки не пролежать.