Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яРецепти наших читачів для сили та здоров'я: як уповільнити старіння, зупинити випадання...

Рецепти наших читачів для сили та здоров’я: як уповільнити старіння, зупинити випадання волосся та інше

Этот материал также доступен на русском языке
Коли не хочеться хворіти, менше бігати аптеками та поліклініками, на допомогу можуть прийти поради тих, хто зумів впоратися з недугою, хто посперечався зі старістю. Подивіться, може, і ви знайдете щось корисне для себе.

Паростки пшениці уповільнюють старіння

«Відсутність доступних вітамінів навесні я компенсую паростками пшениці. Їх можна додавати до салатів. Вони чудово поєднуються з листовим салатом, зеленню, капустою, буряком, морквою. Влітку можна додавати огірки та помідори, а як заправку використовувати лимонний сік, олію, горіхи.

Пророщені зерна пшениці зміцнюють імунітет і уповільнюють старіння. А ще вони багаті на різні потрібні кислоти і мінерали. Це доведено вченими. Тільки врахуйте: довжина паростків для їди має бути не більше трьох міліметрів.

Наталія Олексіївна, м. Рогатин, Івано-Франківська обл.»

При головному болю допоможе настоянка

«З червня по вересень цвіте буркун лікарський. Він має болезаспокійливі властивості й замінює мені анальгін.

Зазвичай я сама заготовляю траву. Потім засипаю буркуном третину півлітрової банки і заливаю горілкою. Настоюю засіб протягом двох тижнів, періодично збовтуючи. Потім проціджую і отримую корисну настоянку. При головному болю я натираю нею скроні.

Настоянка також допомагає при суглобовому ревматизмі й загоює ранки.

Тетяна Р., м. Ладижин, Вінницька обл.»

Зберіть листя полуниці та суниці

«У багатьох на городі росте суниця. Її листя цінне тим, що виводять з організму поганий холестерин і усуває відкладення солей. Цілющий настій готується так.

Потрібно взяти 20 грамів сухого листя суниці, помістити в емальований посуд і залити склянкою окропу. Довести до кипіння і проварити 5-10 хвилин на слабкому вогні. Потім настояти дві години, процідити і приймати по 1 столовій ложці настою 3-4 рази на день. Курс – 10 днів.

А для профілактики атеросклерозу корисний чай із полуничного листя. Для заварки беруть 3 грамів листя на 0,5 літра окропу. Чай настояти і випити протягом дня.

Олена Олександрівна, м. Луцьк, Волинська обл.»

Як зупинити випадання волосся?

«Після коронавірусу багато хто скаржиться на рясне випадання волосся. Хочу поділитися рецептом зміцнення волосся.

Треба подрібнити і змішати у пропорції 1:1 дводомну кропиву і траву споришу. Залити чотири столові ложки сировини холодною водою (800 мілілітрів), довести до кипіння. Прокип’ятити 15 хвилин на слабкому вогні, дати настоятися. Увечері відвар процідити і ополоснути ним голову. Волосся не витирати, дати йому висохнути природним чином. Робити так щодня протягом місяця. Коріння волосся зміцниться і воно перестане випадати.

Алевтина, м. Виноградів, Закарпатська обл.»

 Сіль та олія позбавлять болю в шиї

«Незважаючи на те, що я вже на пенсії, часто підробляю вдома. Труджуся я за комп’ютером. Оскільки не завжди контролюю поставу, у мене часто болить шия. Це знайомий багатьом остеохондроз. Лікарі рекомендують робити масаж шиї. Мене вразив один рецепт, який я десь вичитала і випробувала – олійно-сольовий розчин.

Для його приготування візьміть:

  • 20 столових ложок нерафінованої олії;
  • 10 столових ложок дрібно подрібненої солі. Можна використовувати харчову або морську.

Всипте сіль в олію і добре перемішайте. Дайте настоятися кілька днів.

Цей розчин треба нанести на область шиї і втирати його масажними рухами.

Перші 2-3 дні робимо масаж по дві хвилини, щодня додаючи ще три. У результаті процедура має займати десь 20 хвилин. Потім протираємо шию вологим рушником.

Щоб біль зник, треба провести 8-10 сеансів.

Світлана Петрівна, м. Львів»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні