Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаРізнеДзвінки із зони: як по телефону аферисти виманюють у людей тисячні суми

Дзвінки із зони: як по телефону аферисти виманюють у людей тисячні суми

Этот материал также доступен на русском языке
Якось прочитав в інтернеті неприємну новину про те, що розкрито шахрайську схему 29-річного одесита, який, перебуваючи в колонії («мотає строк» за крадіжку і грабіж), організував липову торгівлю мототехнікою.

В одній із соцмереж він дав оголошення про продаж мотоциклів, мінітракторів, причепів на умовах часткової передоплати. Процес пішов, погорів Остап Бендер сучасного розливу далеко не на першому випадку. Мешканець Вінницької області переказав на його банківський рахунок три тисячі гривень за неіснуючий мотоцикл, а перед цим, як з’ясувало слідство, було ще кілька нарахувань із різних регіонів України.

Здавалося б, що неприємного у цій новині? Зло покарано, «злодій повинен сидіти у в’язниці» – і сидітиме. Та й ошукані громадяни стануть розумнішими: платний урок отримали.

А викликано неприємний осад констатацією, на жаль, факту: у місця, не такі далекі, до ув’язнених продовжують у порушення закону проникати різні гаджети (як мінімум – сучасні смартфони).

Отже, нам усім, шановні читачі, слід бути напоготові. І пам’ятати, що може знову стати реальністю справжня хвиля шахрайських дзвінків з-за колючого дроту. Розповім про це не з чуток, а, повірте, з власного життєвого досвіду.

Якось посеред ночі, о третій годині, моїй 90-річній тоді мамі подзвонив такий шахрай і напівмертвим голосом сказав: «Мамо, я в лікарні, терміново потрібні гроші на операцію, мене щойно в кафе побили» . Спочатку вона винесла таксисту, що під’їхав, всю вчора отриману пенсію. Потім, повернувшись у квартиру, зомліла і лише на світанку здогадалася зателефонувати мені, своєму тоді 63-річному синові, який мирно сопів у спину дружині.

Резюме буде коротким, шановні співгромадяни, які прочитали викладене вище: будьте насторожі. Добра вам.

Валерій Боянжу, Херсон – Одеса

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні