Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисна рукола та що це за рослина

Чим корисна рукола та що це за рослина

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно пішла мода на руколу та страви з її додаванням, через що її почали активно вирощувати і на городах, і вдома. Вирощувати руколу просто, тому що вона не вимагає особливого догляду і досить невибаглива.

Ця рослина відноситься до сімейства хрестоцвітих. Воно відрізняється масою корисних властивостей та наявністю великої кількості вітамінів.

Рукола має багато корисних властивостей, проте вживати в їжу її можна не всім. До її складу входять вітаміни А, В, Е, С, К, такі мікроелементи, як цинк, селен, марганець, залізо, фосфор, натрій, кальцій та калій.

Рукола допомагає налагодити роботу шлунка, знищує мікроби та віруси, підвищує імунітет, зміцнює стінки кровоносних судин, зменшує відкладення солей і рівень холестерину. Крім того, вона благотворно впливає на склад крові, підвищуючи вміст гемоглобіну, а також заспокоює нервову систему, допомагає відбілити шкіру і позбутися мозолів. Корисною є рукола і при гіпертонії, оскільки має сечогінний ефект.

Деякі дослідники стверджують, що в руколі містяться речовини, які мають протипухлинну дію, тобто цю зелень можна використовувати для профілактики онкологічних захворювань.

Що стосується протипоказань, то руколу небажано їсти тим, хто страждає на гастрит з підвищеною кислотністю та алергією на капусту і редис.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні