Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЩо таке мікрозелень і які рослини підходять для її вирощування?

Що таке мікрозелень і які рослини підходять для її вирощування?

Этот материал также доступен на русском языке
Мікрозелень - це молоді паростки, що містять максимальну концентрацію вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин.

Це природний здоровий продукт, що покращує не тільки травлення, але й організм, що активізує в цілому. Підвищений вміст аскорбінової кислоти та каратиноїдів нейтралізує руйнівну дію вільних радикалів, зміцнює імунітет. Рекомендується щодня додавати молоду зелень у їжу.

Для городу на підвіконні вибирайте найшвидше схоже насіння і культури, що швидко ростуть. Зрізати мікрозелень можна через 5-10 днів, до моменту розпускання першого листя, або у фазі їх появи (ростки 2-5 см у висоту). Мікрозелень можна зберігати у холодильнику до 5 днів.

Які рослини пророщувати?

Найшвидше росте руккола. Зелень можна зрізати через 5 днів. Зелень кольрабі зросте через 6 днів. Її смак дуже пікантний, схожий на грибний. Швидко наростає зелень гірчиці листової, крес-салату, броколі.

Придатні для отримання мікрозелені і такі культури, як буряк, редис, дайкон, різні види капусти, льон, мангольд. Дуже швидко росте пшениця. Зелень за тиждень збільшує висоту 10-15 см і готова до вживання. Найдовше росте базилик. Збирання врожаю – лише за два тижні. Але його пікантний смак компенсує очікування.

Щоб мати свіжу порцію мікрозелені щодня, треба мати не менше семи ємностей для пророщування, щоб вийшов конвеєр.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні