Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо робити, якщо речі полиняли після прання, втратили свій колір та яскравість

Що робити, якщо речі полиняли після прання, втратили свій колір та яскравість

Этот материал также доступен на русском языке
Майже кожна людина, яка хоч раз у своєму житті самостійно прала вручну або в машинці, побувала в такій ситуації: дістаєш речі, а біла футболка, наприклад, стала червоною.

Так, прикро і сумно, але навіть із такої безнадійної ситуації є вихід. Безумовно, речі, що полиняли – серйозна проблема, яку досить важко усунути. Однак, ми знаємо кілька секретів, які, можливо, допоможуть вам впоратися з бідою.

Що робити?

1. Купіть засіб для виведення плям, наприклад, «Ваніш» і обробіть полинялий одяг, залиште на 15-20 хвилин. Ще раз виперіть річ у пральній машинці при температурі не менше 60 градусів. Для кращого ефекту можна додати в машинку засіб для виведення плям.

2. Змішайте по столовій ложці крохмалю, лимонної кислоти, мильної стружки і солі і нанесіть суміш на плями, краще з вивороту. Залиште одяг на кілька годин, а потім виперіть з пральним порошком.

3. Візьміть 100 грамів прального порошку, по столовій ложці кисневого відбілювача (продається в госптоварах ) та олії, 5 літрів гарячої води. Розведіть пральний порошок у гарячій воді і ретельно перемішайте. Додайте кисневий відбілювач та олію. Замочіть у цьому розчині речі, що полиняли, на 2-3 години, щоб вода повністю охолола. Іноді помішуйте. Виперіть одяг без порошку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні