Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачХочеться мати гарну усмішку надовго: скільки простоять зубні імпланти

Хочеться мати гарну усмішку надовго: скільки простоять зубні імпланти

Этот материал также доступен на русском языке
Читачка цикавиться: "Я збираюся поставити імпланти, вже провела підготовчу роботу. Але мене цікавить, скільки вони простоять?"

Відповідає стоматолог-ортопед Валерій Шевчук:

Ваш інтерес зрозумілий, адже імплантація – це серйозний крок, який вимагає від людини та лікаря зваженого підходу. Сам матеріал для імплантату (найчастіше це титан) не має терміну придатності: з нього виготовляють навіть деталі космічних кораблів і він ніяк не шкодить людині.

Але скільки простоїть імплантат, залежить від багатьох факторів: методики встановлення, структури кісткової тканини, виду прикусу, наявності інших захворювань. Вкрай важливий і рівень гігієни.

Треба знати, що імплант – це лише основа, яка перебуватиме у кістці. Потрібно встановити ще абатмент – імітацію коронкової частини зуба, яку надалі накривають коронкою.

Залежно від матеріалу коронка має певний термін служби. Найпоширеніші сьогодні коронки – металокерамічні. Вони мають стояти щонайменше три роки (це регламентується документами), але насправді витримують п’ять-десять і навіть більше років.

Головне для пацієнта – не пропускати профілактичних оглядів, щоб лікар за потреби вчасно міг замінити конструкцію на нову.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні