Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВиди ортезів: для підтримки та реабілітації

Види ортезів: для підтримки та реабілітації

Этот материал также доступен на русском языке
Ортез – це медичний пристрій, створений для підтримки, стабілізації, вирівнювання або корекції частин тіла, зазвичай, кінцівок або хребта. Розглянемо, якими бувають ортези, як їх вибрати та де купити на кращих умовах.

Ортези використовуються для лікування, покращення функціональності та полегшення симптомів різних станів та захворювань. Вони представлені у величезному асортименті та дуже поширені у реабілітації та травматології.

Для чого потрібні ортези і якими вони бувають?

Ортези можуть використовуватися для надання підтримки та стабілізації певних частин тіла, таких як суглоби, м’язи чи кістки. Вони допомагають утримувати ці частини тіла в правильному положенні, запобігаючи надмірній рухливості або нестабільності. Їх рекомендують носити після відновлення після травми. Вони допомагають захистити та стабілізувати пошкоджені або ослаблені тканини, прискорюють загоєння та сприяють відновленню функціональності.

Основна класифікація розглядає функціональне призначення ортезу, тобто яких частин тіла вони призначені. Найчастіше потрібні такі моделі:

  1. ліктьові – для підтримки та стабілізації ліктьового суглоба. Вони можуть використовуватися при травмах, запаленнях, артриті або після операцій для забезпечення захисту та підтримки суглоба;
  2. колінні (тутори) – забезпечують підтримку, пом’якшення ударів та усунення навантаження на колінний суглоб, допомагаючи знизити біль та підвищити стабільність при русі; Пропонуємо подивитися каталог ортезів на коліно https://medtehnika-plus.com.ua/ortopedicheskaja-produkcia/ortezy/na-koleno/ за самим приємним цінам.
  3. на променево-зап’ястковий суглоб – можуть застосовуватися при травмах, запальних станах, артриті, карпальному тунелі та інших проблемах із зап’ястям;
  4. на гомілковостоп – для підтримки, стабілізації та обмеження руху гомілковостопного суглоба.

Окремо можна виділити спортивні ортези для тренувань. Вони потрібні не для відновлення та терапії, а щоб запобігти ризику травми при силових тренуваннях.

Критерії вибору ортезу

Ортези вибирають за чітко визначеними характеристиками. Основні критерії, які необхідно враховувати при покупці, включають:

    • функціональне призначення – для якої частини тіла призначений медичний аксесуар. Детальніше на цьому питанні ми зупинялися вище;

Ступінь фіксації – жорстка, напівжорстка, помірна, легка (м’яка). Окремо варто відзначити еластичні ортези, рівень жорсткості яких можна регулювати;

  • конструктивні особливості – на шарнірах, з ребрами жорсткості;
  • колір – не відіграє функціональної ролі, тому вибирайте той, що подобається;
  • виробник – серед відомих брендів відзначимо Алком, Armor, Doctor Life, Longevita, Трівес, Medtextile, Variteks, Orliman, Pani Teresa, Ersamed;
  • розмір – ортези підбираються індивідуально, тому використовувати аксесуар, запозичений у друга чи сусіда, не варто. Розмірна сітка може змінюватись у різних виробників – одні використовують цифрову систему (1-6), інші європейську – S-XXXL;

Перед покупкою та носінням ортезу в обов’язковому порядку необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем, пройти діагностику. Самолікування при травмі є небезпечним для здоров’я.

Хочете купити ортези недорого?

Тоді звертайтесь до фірмового інтернет-магазину «Медтехніка Плюс». У каталозі компанії https://medtehnika-plus.com.ua/ortopedicheskaja-produkcia/ortezy/ представлені ортези різного типу від провідних світових виробників, надаються офіційні гарантії. якості. Кваліфіковані консультанти завжди готові вам допомогти визначитися з виборами, вони дадуть відповідь на всі ваші запитання по телефону. Діє програма обміну та повернення товарів. Низькі ціни дозволять заощадити гроші, а швидка доставка по всій Україні – особистий час.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні