Останнім часом все частіше зустрічаються в інтернеті рецепти спагетті (або локшини) з овочів. Способів виготовлення таких спагетті чимало.
Для того, щоб отримати довгі тонкі “стрічки-спагетті”, бажано використовувати спеціальну терку-овочерізку.
Що нам знадобиться?
Помідори – 3 штуки, кабачок – 1 штука, часник – 3 зубчики, рослинна олія – половина столової ложки, щіпка паприки, сіль, перець і зелень – за смаком.
Приготування триватиме небагато часу
- Поставити сковороду на сильний вогонь і розігріти олію.
- Викласти подрібнений часник і обсмажити 30 секунд.
- Додати розрізані навпіл або на четвертинки помідори, паприку, сіль та перець. Гасити під кришкою на повільному вогні приблизно 15 хвилин, доки помідори не стануть м’якими.
- Нарізати кабачок спіраллю або довгими тонкими смужками. Якщо овоч молодий, його не потрібно чистити.
- Викласти в сковороду кабачок та рубану зелень.
- Приправити страву сіллю і готувати на середньому вогні 2-4 хвилини, періодично струшуючи сковороду.
Ось і готова оригінальна овочева закуска, яка може послужити і гарним гарніром до м’ясних страв.