П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачКомбі манікюр: що це? Плюси і мінуси

Комбі манікюр: що це? Плюси і мінуси

Этот материал также доступен на русском языке
Здорові, акуратні та доглянуті нігті – невід'ємна частина зовнішнього вигляду як жінок, так і чоловіків. Гарний манікюр не тільки робить образ цілісним та завершеним, але й надає впевненості. Тому потрібно просто вибрати для себе оптимальний спосіб догляду нігтьової пластини.

Що таке комбінований манікюр

Комбі-манікюр є технікою нігтьового сервісу, що включає кілька етапів і може бути виконана, як в манікюрному залі, так і в себе вдома. Процедура поєднує кілька технік манікюру, зокрема класичний, європейський та апаратний або апаратний та бразильський манікюри й т.д.

Комбінований манікюр сьогодні є однією з найпопулярніших та затребуваних процедур, які роблять у салонах. Якісно надавати послуги можна завдяки практичним умінням та професійному інструменту, такому як гель лак для нігтів, матеріали для нарощування, інструменти для манікюру та інших.

Переваги та недоліки комбінованого манікюру

Комбі-манікюр має такі переваги, які якісно його виділяють серед інших підходів щодо догляду за нігтями:

  • універсальність – комбінований манікюр підійде абсолютно всім, його можна робити на різних типах нігтів, включаючи тонкі, слабкі та ламкі пластини;
  • ефективність – техніка дозволяє не лише покращити зовнішній вигляд нігтів та рук, а й зміцнити їх. Різне поєднання технік дає можливість усунути кутикулу, надати красиву і бажану форму, вирівняти пластину для подальшого нанесення засобів;
  • широкий вибір фрез – здійснюється більш ретельна та глибша обробка нігтів.
  • безпека та комфорт – виключаються порізи, травми та болючі відчуття, оскільки майстер може точніше контролювати процес обробки нігтів.
  • економія часу та коштів – результати комбі-манікюру можуть зберігатися в межах місяця, тому можна рідше навідуватися до салону;
  • індивідуальний підхід – процедура адаптується під індивідуальні особливості та побажання кожного клієнта.

Що стосується недоліків, то їх як таких і немає, тому що цей метод поєднує найкраще з обрізного та апаратного манікюру. Однак є аспекти, на які слід звернути увагу:

  1. Для виконання комбі-манікюру потрібний великий набір якісних інструментів.
    А саме фрезер, різних насадок, кусачки, ножиці, пилки з різним ступенем абразивності, матеріали для нарощування, гель-лаки та дизайн. Інструменти необхідно утримувати в ідеальному стані, регулярно замінювати та докуповувати витратні матеріали. У випадках, коли вартість комбінованого манікюру з покриттям здається непропорційно низькою, варто бути обережним, оскільки це може вказувати на економію якості послуги або її безпеки.
  2. Майстер повинен мати більш широкі знання та навички, ніж фахівець з нігтьового сервісу, який виконує європейський або класичний манікюр.
    Спеціаліст має пройти спеціальне навчання – курси та постійно стежити за новими тенденціями в нейл-індустрії та підвищувати свою кваліфікацію. Дуже важливо звертатися до перевірених фахівців, щоб отримати якісний та безпечний результат.

Як зробити комбінований манікюр

Перед тим, як розпочати комбінований манікюр, майстер повинен виконати підготовчу роботу. Спочатку потрібно оглянути руки клієнта та на основі стану нігтьової пластини, кутикули та шкіри рук підібрати відповідні техніки.

Якщо виявлено ознаки алергічних реакцій чи інших медичних проблем, клієнту необхідно надати рекомендації щодо звернення до відповідного лікаря для отримання допомоги.

Майстер вибирає необхідне обладнання, таке як розчини, ремувери, гелі та засоби для SPA-догляду. Кожен інструмент та матеріали вибираються з урахуванням вимог процедури та переваг клієнта.

Варіант класичного обрізного або бразильського манікюру та апаратного манікюру:

  • корекція довжини та форми нігтьової пластини за допомогою різальних інструментів та апаратної фрези;
  • конусною фрезою з тонким кінчиком акуратно відсувається кутикула;
  • піднята шкіра видаляється за допомогою ріжучих інструментів. Майстер акуратно видаляє надмірну шкіру, забезпечуючи більш акуратний та доглянутий вигляд;
  • нігтьову пластину обробляють шліфувальною пилкою або спеціальною фрезою, за їх допомогою надається потрібна форма та гладкість;
  • на завершення процедури наноситься декоративне покриття на нігтьову пластину. Це може бути гель-лак, лак або інше покриття.

Поєднання обрізного та європейського манікюру. Для початку застосовується один із трьох видів європейського манікюру:

  • гарячий метод – руки занурюються в ємність із розігрітим кремом. Тепло допомагає розм’якшити кутикулу, зволожує шкіру та сприяє більш легкому видаленню надлишків кутикули;
  • мокрій метод – на зону кутикули наноситься ремувер, а потім шкіра розм’якшується у ванночці з розчином морської солі або ефірних олій;
  • сухий метод – на кутикулу наноситься ремувер. Цей метод передбачає видалення кутикули без попереднього розм’якшення водою чи розчинами. Майстер акуратно видаляє надлишки кутикули апельсиновою паличкою, забезпечуючи оптимальний вид нігтьової пластини та кутикули.

Після чого за допомогою ножиць та щипчиків забираються валики з боків та залишки шкіри. Пилкою надається потрібна довжина та форма, а бафом полірується нігтьова пластина. В ув’язненні на кутикулу наносять олію, але в руки крем.

Існують різні варіанти комбі-манікюру, головне вибрати досвідченого майстра, який професійно виконує цю процедуру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні