П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому сила весняної зелені та як правильно її їсти: 5 причин...

У чому сила весняної зелені та як правильно її їсти: 5 причин включити до раціону

Этот материал также доступен на русском языке
Овочі і, звичайно, зелень мають становити 50% одного прийому їжі. Це факт, який наводять прихильники правильного харчування. З овочами все зрозуміло – це повноцінна вітамінна їжа. А в чому сила зелені і як правильно її їсти?

Хтось вважає її просто гарною прикрасою чи добавкою для смаку. Але лікарі зазначають, що зелень ще й насичує організм комплексом корисних мікроелементів та вітамінів.

Ми назвемо вам п’ять причин включити до раціону більше свіжої зелені.

  1.  У зелені містяться всі корисні речовини, які потрібні людині для повноцінного харчування.
  2.  Поживні речовини дають максимальну користь тільки якщо ви подрібнюєте зелень у блендері або добре пережовуєте її у кашку.
  3. Зелень поєднується з будь-якою їжею без порушення принципів роздільного харчування.
  4. Білок рослин безпечний, на відміну білка тварин. Тваринний білок має високу кислотність. Це може призвести до утворення вільних радикалів, які спричиняють різні захворювання.
  5. У складі зелені є нерозчинна клітковина, яка сприяє перетравленню, допомагає очистити організм від токсинів товстого кишківника і проводити їжу по ньому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні