П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачШкарпетки з етикету: як носити і що не можна з ними робити?

Шкарпетки з етикету: як носити і що не можна з ними робити?

Этот материал также доступен на русском языке
Цього року шкарпетки стали головним модним аксесуаром. Тепер без нікуди — ні на роботу, ні на відпочинок, ні на модний показ. У такому разі давайте розберемося, чи правильно ми носимо шкарпетки, які шкарпетки зараз модні і що робити, щоб вони не губилися.

Як носити шкарпетки за етикетом?

Шкарпетки – це не тільки частина повсякденного гардероба, але й аксесуар, який багато може сказати про нас. Навіть існує цілий етикет, як і де їх правильно носити. До того ж жінки, чоловіки та діти обов’язково повинні мати достатню кількість пар шкарпеток, щоб міняти їх щодня. Наприклад, прямо зараз можете купити шкарпетки оптом на shkarpetku.com.ua. Також зверніть увагу на такі правила:

  • шкарпетки, як і будь-яка річ, повинні бути цілими, носитися за розміром, обов’язково облягати ногу, не збиратися в «гармошку» під час ходьби;
  • не кожне взуття вимагає, щоб з ним одягали шкарпетки, наприклад: в’єтнамки, чоловічі босоніжки, жіночі сандалі, сліпони, мокасин, шльопанці;
  • вибирати шкарпетки потрібно такої довжини, щоб у костюмі брюки не виднілися голі ноги, а зовсім короткі шкарпетки не виглядали з взуття.

Звичайно, суворо дотримуватися всіх правил етикету не потрібно, але якщо у вас намічається ділова зустріч, бажано до них прислухатися.

Які шкарпетки сьогодні модні?

Жінкам світлі шкарпетки цього сезону радять одягати зі спортивним або яскравим взуттям, туфлями та босоніжками. Головне, щоб вони були не грубої в’язки — що тонше, то краще. Наприклад, ажурні або прозорі шкарпетки із сітки-шифону можна комбінувати з босоніжками на високих підборах, кедами чи сліпонами. Такий стиль називається “Мері Джейн”. Моделі шкарпеток з малюнками та візерунками також актуальні. Але їх краще носити із однотонним взуттям.

А ось чоловікам модні експерти радять підбирати однотонні шкарпетки у колір штанів, светра чи будь-якого аксесуара. Якщо ви любите експериментувати, надягайте однотонні шкарпетки з малюнками. Так зараз роблять не лише модники, а й найсерйозніші світові дипломати. Надто яскраві шкарпетки також вітаються, тільки не змішуйте їх з іншими яскравими речами. Інакше це буде несерйозно.

Щоб носки не губилися?

Ми давно вже зрозуміли, що шкарпетки це дуже таємничий предмет. Вони або пропадають безвісти, або ти знаходиш їх там, де й не думав шукати. Щоб таке відбувалося набагато рідше, ось вам кілька корисних порад:

  • прайте шкарпетки у спеціальному чохлі (сітці) для прання, якщо такого немає, використовуйте невелику наволочку;
  • сушіть шкарпетки окремо від усіх речей і обов’язково кріпіть їх прищіпкою;
  • знайдіть невелику коробку і складіть у неї всі свої шкарпетки, так ви їх точно не розгубите.

Ну і самий кардинальний варіант – купуйте шкарпетки оптом. Вони навряд чи вийдуть з моди, а ви в невідповідний момент не займатиметеся пошуком другої пари.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні