Вітамін К дуже важливий для здоров’я, оскільки задіяний у багатьох процесах, що відбуваються у нашому організмі. Він допомагає засвоювати кальцій та захищає від серцево-судинних захворювань.
Крім того, він покращує пам’ять, благотворно впливає на здоров’я при підвищеному тиску.
А ще він відповідає за стан шкіри і допомагає позбутися темних кіл під очима, знімає подразнення та прискорює загоєння ран.
Щоб наш організм отримував достатньо вітаміну К, харчування має бути різноманітним. Серед продуктів, що містять велику кількість вітаміну К, –
- авокадо,
- селера,
- шпинат,
- спаржа,
- ківі,
- персики,
- сливи,
- виноград,
- нежирне м’ясо,
- печінка.
Є цей вітамін і у крупах – рисі та сочевиці, а також у молоці.
Нагадаємо, ми розповідали, як розібратися, у яких продуктах ховаються вітаміни.