Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк розібратися, в яких продуктах ховаються вітаміни

Як розібратися, в яких продуктах ховаються вітаміни

Этот материал также доступен на русском языке
Авітаміноз – це нестача вітамінів, і найчастіше його пік посідає зміну сезонів. Убоге зимове харчування послаблює захисні сили нашого організму, починається низка застуд, депресивних станів та загострень хронічних захворювань.

Як позбавити ознак авітамінозу і розбудити свій організм від зимової сплячки? Звичайно, насамперед потрібно налагодити харчування, щоб максимально вживати необхідні вітаміни.

Їжа повинна задовольняти потребу у вітамінах, макро- та мікроелементах, антиоксидантах, пектинах та інших біологічно активних речовинах.

У яких продуктах приховуються необхідні нам вітаміни?

  • А -морква, цитрусові, вершкове масло, сир, яйця
  • D-молоко, яйця, печінка тропки, жирні кучу риби
  • Ε—кукурудне, підкінцеве, оливкове масло, горох
  • Κ—зелені листяні овочі, шпинат, брусельська, білокачанна і кольорова капуста, крупи з цільного зерна
  • Β1-свинина, овес, горіхи (фундук)
  • Β2-отруби пшениці, соєві боби, капуста брокколи печінка, яєчний жовток, сир
  • РР—зелені овочі, горіхи, крупи з цільного зерна, дріжджі, м’ясо, у тому числі курине, печінка, риба, молоко, сир
  • Β5-дрожжі, бобові, гріби, рис, печінка, м’ясні субпродукти
  • Β6—зелені листяні овочі, м’ясо, печінка, риба, молоко, яйця
  • Β9-орахи, зелені листяні овочі, боби, бананы, апельсини, яйця, м’ясні субпродукти
  • Β12-дрожжі, морські водорослі, печінка, липа, яйця, сир, молоко, творіг, м’ясо, риба
  • Η—яєчний жовток, печінка.
  • Бета-Κаротин — морква, петрушка, шпинат, весняна зелень, диня, помідори, спаржа, капуста, брокколі, абрикоси

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні