Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо за рецептами наших читачів: фарширована риба по-одеськи та інше

Готуємо за рецептами наших читачів: фарширована риба по-одеськи та інше

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть улюблені страви часом набридають і хочеться новенького. Тоді на допомогу приходять поради сусідів, друзів та... читачів "На пенсії".

Фарширована риба по-одеськи

«Товстолобик – 2 кілограми, цибуля – 200 грамів, батон білий – 100 грамів, молоко – 1 склянка, яйця – 1 штука, морква – 1 штука, буряк – 1 штука, цукор – 1 чайна ложка, соняшникова олія – 3 столові ложки, лавровий лист – 2 штуки, сіль та перець – за смаком.

  • Рибу почистити, випатрати, розрізати вздовж по хребту і з кожної половини тушки вирізати філе.
  • Цибулю почистити, помити, розрізати на чотири частини і обсмажити в олії на сковороді з усіх боків до золотистого кольору.
  • Двічі пропустити через м’ясорубку філе риби, а також смажену цибулю та батон, попередньо вимочений у холодному молоці (можна у холодній воді) і віджатий. Додати у фарш яйце, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати.
  • Моркву та буряк почистити, помити і нарізати кружальцями. Лушпиння з однієї великої цибулини (або двох середніх) помити і викласти на дно широкого казана, а зверху розкласти моркву і буряк.
  • Мокрими руками сформувати довгасті котлетки і викласти їх на овочі у казан так, щоб вони лежали в один шар.
  • Обережно по стінці каструлі, щоб не розмити котлети, налити воду так, щоб вона повністю покрила рибу. Посолити і поперчити за смаком, додати цукор і поставити на плиту. Довести до кипіння і вогонь зменшити до мінімуму, риба має томитися.
  • За годину додати лавровий лист і налити ще 300 мілілітрів води.

Раїса Іванівна, м. Одеса»

Курячі крила в паніровці

«Курині крила – 2 кілограми, борошно – 1 склянка, яйце – 1 штука, молоко – 1 склянка, сіль – 2 чайні ложки, вершкове масло – 1 столова ложка, чорний мелений перець, кайєнський перець, часниковий порошок, паприка – за смаком.

З’єднати у великій мисці борошно, сіль, чорний перець, перець кайенський, порошок часниковий, паприку. Окремо збити у маленькій мисці яйця та молоко. Вмочити крила в молочно-яєчній суміші, а потім обваляти в борошняній. Повторити так з кожним шматочком. Прибрати у холодильник на 20 хвилин. Обсмажити курячі крильця в глибокій сковороді з олією, розігрітою до 180 градусів. Розтопити вершкове масло і залити ним крильця. Зверху посипати рубаною зеленню.

Марія Львівна, Київська обл.»

Цукерки зі згущеним молоком

«Згущене молоко – 100 грамів, шоколад гіркий – 250 грамів, цукрова пудра – 400 грамів, ванільна есенція – 1 чайна ложка, мед – за смаком, масло вершкове – 40 грамів, барвник харчовий жовтого кольору – кілька крапель.

У сотейнику на повільному вогні розтопити вершкове масло, не даючи йому кипіти. В окремому посуді змішати мед, згущене молоко, цукрову пудру, ваніль і барвник, додати розтоплене масло і змішати до однорідної маси. Накрити посудину плівкою і залишити при кімнатній температурі мінімум на чотири години. Маса має стати пластичною та щільною. Розтопити шоколад на водяній бані. З охолодженої медової суміші сформувати цукерки і вмочити у шоколад. Потім викласти цукерки на папір для випікання до повного застигання шоколаду.

Віра Петрівна, м. Тернопіль»

Запіканка з картоплі

«Картопля – 2 кілограми, фарш – 1 кілограм, цибуля – 2 штуки, молоко – 200-300 мілілітрів, вершкове масло – 2 столові ложки, твердий сир – 100 грамів, сіль та перець – за смаком.

Картоплю очистити, порізати й відварити до готовності, злити воду. Додати вершкове масло і розім’яти картоплю. Продовжуючи розминати, поступово влити молоко і посолити. Фарш обсмажити на олії, посолити і поперчити за смаком. Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити на олії, додати фарш і перемішати. Викласти половину картопляного пюре у велику форму для запікання і розрівняти. Зверху викласти весь фарш, на нього – решту пюре, знову розрівняти. Посипати тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин. Подавати запіканку разом зі сметаною, томатним соусом або кетчупом.

Дмитро Васильович, Закарпатська обл.»

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні