No menu items!
Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкий тонометр краще обрати для пенсіонерів?

Який тонометр краще обрати для пенсіонерів?

Проблеми з артеріальним тиском з кожним роком молодшають, проте частіше вони спостерігаються у людей похилого віку, тому так важливо контролювати свій тиск, аби він завжди був у нормі.

Яка норма тиску?

Якщо говорити про норму, то стандартний артеріальний тиск у здорової людини має бути 120 на 80 міліметрів ртутного стовпчика. Хоча деякі відхилення від норми допустимі.

На жаль, відчути інтуїтивно чи фізіологічно без тонометра свій тиск досить складно, тому, якщо у вас є проблеми, то краще завжди мати його під рукою. Для вибору тонометра можна, не виходячи з дому, відвідати магазин Omedica, де представлено широкий асортимент домашньої медичної техніки.

Проте перш ніж купувати тонометр, треба визначитися, який саме апарат вам потрібен.

Тонометри бувають:

  • автоматичними;
  • напіавтоматичними;
  • механічними.

Ще донедавна лікарі користувалися виключно механічними тонометрами, тому, якщо ви хоч раз зверталися до медзакладу зі скаргами на тиск, то бачили принцип роботи такого вимірювача. Хоча такі апарати мають попит і зараз. Лікарі упевнені, що саме вони дають найбільш точні результати вимірювання. Адже їхні показники не залежать від аритмії, якщо вона є, і слабкості пульсу. Але таким приладом треба вміти користуватися. І самому виміряти тиск буває складно.

Принцип роботи напівавтоматичного тонометра схожий з механічним. У ньому є гумова груша і манжета, куди нагнітається повітря, проте результати виводяться на екран приладу. До речі, напівавтоматичні тонометри часто мають функцію пам’яті, тому ви у будь-який час можете переглянути свої попередні показники.

Таким тонометром можна користуватися самостійно, проте у людей похилого віку іноді виникають труднощі з накачуванням повітря в манжету, адже треба докладати зусиль.

Такої проблеми не буде, якщо користуватися автоматичним вимірювачем. Завдяки спеціальній системі він самостійно проводить нагнітання повітря в манжету. Такі тонометри бувають двох типів: плечові і зап’ястні. Вони компактні, їх можна брати з собою у подорожі, вони легко поміщаються у звичайній сумочці.

Що стосується показників артеріального тиску, то і напівавтоматичний, і автоматичний роблять досить точні вимірювання, проте не треба докладати таких зусиль, як при користуванні механічним приладом.

Як правильно вимірювати тиск?

Щоб тонометр давав точні заміри, потрібно звернути увагу на розмір манжети, вона повинна відповідати об’єму вашої руки. Якщо манжета буде стискати руку, то результати артеріального тиску будуть завищені, якщо ж буде занадто вільною, то отримаєте занижені показники.

Має значення і те, як розміщена рука під час вимірювання тиску. Найкраще положення – на рівні з серцем. Не можна розмовляти і рухати рукою.

Якщо ви плануєте провести вимірювання тиску, то лікарі рекомендують не вживати їжу хоча б за 1-1,5 години до проведення замірів. Також варто відмовитися від алкоголю і кави. Усе це впливає на результати вимірювання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні