Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачПовербанк: як правильно користуватися

Повербанк: як правильно користуватися

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб максимально ефективно використовувати повербанк, потрібно дотримуватись рекомендацій виробника з експлуатації. Правильне використання пристрою сприяє збільшенню терміну служби.

Якщо ви купили Baseus Power Bank 20000 mAh і маєте намір не розлучатися з придбанням протягом кількох років, не варто забувати про прості правила.

Повербанк: що можна робити, а що не можна

Зовнішні акумулятори відрізняються простою конструкцією, що зумовлює зручність та простоту використання. У корпусі пристрою передбачено кілька роз’ємів, які служать для підключення гаджетів для заряджання. Стандартні роз’єми – USB-A, micro-USB, USB-C. Порт USB-С найчастіше використовується для підключення смартфонів.

Перед використанням зовнішній акумулятор необхідно зарядити. Щоб зарядити powerbank місткістю до 1500-3000 мА * год, знадобиться приблизно стільки ж часу, як для заряджання звичайного смартфона – 1,5-3 години. Пристрої більшою ємністю потребують більше часу відновлення функціональності. Корисні функції в деяких моделях захищають повербанк від перезаряджання та перегріву – відключають його від електроживлення, коли він повністю заряджений. Світлодіодний індикатор на корпусі – опція, яка дозволяє контролювати процес поповнення енергії.

Правила зберігання та догляду за повербанком:

  • Зберігати при кімнатній температурі. Надмірне підвищення або зниження температури навколишнього середовища негативно впливає на функціональність та термін служби пристрою. До температурних перепадів особливо чутливі літієві батареї.
  • Повністю зарядити перед першим використанням. Повна зарядка моделі з ємністю 20000 мАг може тривати добу.
  • Періодично заряджати, якщо повербанк не експлуатується протягом тривалого часу. Якщо Powerbank не використовується за призначенням, він поступово втрачає заряд. Перебування в розрядженому стані погіршує характеристики літій-іонних та літій-полімерних моделей. Простий захід допоможе підтримувати робочий стан. Виробники рекомендують заряджати powerbank не рідше 1 разу на 3 місяці.
  • Не допускати падіння. Механічні удари та навантаження здатні скоротити термін служби пристрою.
  • Захищати від впливу вологи.
  • Не розкривати корпус.

Коли ви носите повербанк у сумці чи рюкзаку, уникайте його контакту з металевими предметами – брелоками, ключами. Дотик виходу портативного джерела електроенергії з металевою поверхнею інших предметів може спричинити коротке замикання.

У деяких моделях передбачено функцію наскрізної зарядки, коли телефон можна підключати до зовнішнього акумулятора, який сам заряджається. Якщо смартфон постійно використовується в цей період, повербанк може повністю не зарядитися. Щоб телефон зарядився швидше, потрібно увімкнути або вимкнути режим «Політ».

Як утилізувати повербанки

Термін служби powerbank складає близько 200-300 циклів підзарядки та розрядки. Зовнішні акумулятори, непридатні для подальшої експлуатації, не можна викидати у контейнер для сміття. Зазвичай їх здають у спеціальні центри утилізації, як і інші батареї. Пункти прийому електронних відходів відкриті у багатьох великих торгових центрах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні