Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПісля проведеного експерименту вчені стверджують: парацетамол може змінювати характер людини

Після проведеного експерименту вчені стверджують: парацетамол може змінювати характер людини

Этот материал также доступен на русском языке
Навряд чи знайдеться багато людей, які хоч раз у житті не приймали парацетамол. Цей засіб віддають перевагу більшості людей при перших симптомах застуди та грипу. Однак виявилося, що ці таблетки мають деякі побічні ефекти, які залишаються непоміченими.

Парацетамол впливає на психіку настільки, що здатний змінити наш характер, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на експерта з болезаспокійливих засобів доктора Герхарда Мюллер-Швеффе.

«Ці ліки аж ніяк не нешкідливі, – каже доктор Герхард Мюллер-Швеффе. – Парацетамол може зашкодити печінку, тому що дітям часто дають надто великі дози. Саме правильне дозування має вирішальне значення. В іншому випадку може відбутися тяжка поразка печінки і навіть припинення її функцій».

Залежно від того, скільки парацетамолу прийнято і протягом якого періоду часу, це може навіть призвести до залежності від ліків.

Що показує дослідження

В одному з останніх досліджень, присвячених дії парацетамолу, вчені дійшли висновку, що препарат впливає на людську свідомість і в короткостроковій перспективі може змінити характер. Дослідники розділили досліджуваних людей дві групи, помістивши в певні ситуації. Одна група отримувала парацетамол, інша – плацебо. Люди, які приймали парацетамол, були схильні до значно більшого ризику та реагували набагато спокійніше порівняно з іншою групою. Але їхні реакції здавалися притупленими, їм не вистачало співчуття чи співпереживання, і вони навіть поранили інші почуття. Але вони також відчували менше страху, повідомляє Health.

«Є люди, які приймають парацетамол не лише як знеболювальне, — їх цікавить саме його здатність притупляти реакції. Це безперечно може бути мотивацією для регулярного прийому цього типу ліків та виникнення залежності», — каже доктор Мюллер-Швеффе.

Джерело: novavarna

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні