Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яБудемо здорові: рецепти наших читачів, як боротися з алергією, підвищити імунітет та...

Будемо здорові: рецепти наших читачів, як боротися з алергією, підвищити імунітет та зміцнити волосся

Этот материал также доступен на русском языке
Читачі діляться з нами рецептами, які допомогли кожному з них. Кожен рецепт допомагає людині підтримати працездатність того чи іншого органу: серця, печінки, нирок, селезінки; може стати відмінною профілактикою простудних та вірусних захворювань. Можливо, й іншим така інформація буде корисною.

Селера успішно бореться з алергією

«Селера, як і інші овочеві культури, містить вітаміни, макро- та мікроелементи, багато клітковини. Тому селеру рекомендують використовувати не тільки в кулінарії, а й у народній медицині.

Сік кореня селери корисно пити при дерматитах, кропив’янці, діатезі – по 1 чайній ложці 3 рази на день за 20-30 хвилин до їди.

  • При алергічних проявах добре приймати настій: 1 столову ложку подрібненого коріння селери залити 1,5 літра окропу, настояти 4 години, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 30 хвилин до їди.

Ганна Петрівна, м. Гайсин, Вінницька обл.»

Гречаний кисіль підтримає імунітет

«Прочитала колись цікавий рецепт, який ніде більше не зустрічала. Це доступний засіб для зміцнення імунітету, тому вирішила поділитися ним з іншими читачами. Тим більше, що я відчула його силу на собі.

  • Потрібні гречка та кавомолка.
  • Крупу треба перемолоти на борошно. Залити склянкою води 3-4 столові ложки гречаного борошна, добре перемішати і влити у киплячу воду (об’єм каструлі – 1 літр).
  • Помішуючи, проварити борошно на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин, потім додати 1 столову ложку рослинної олії, краще оливкової, і перемішати.

Вийде кисіль, який треба пити 2 рази на день – по 100-150 мілілітрів. За бажанням можна додавати мед.

Якщо попити такий кисіль місяць, знизиться вміст поганого холестерину, організм очиститься від шлаків, нормалізується обмін речовин. Всі ці процеси допоможуть організму стати міцнішими.

Ольга, м. Трускавець, Львівська обл.»

Маковий настій зміцнить кістки

«Навряд чи треба комусь пояснювати, що таке остеопороз. У двох словах, якщо хтось не знає, скажу: це стан, при якому кістки стають ламкими. Як правило, у таких випадках найчастіше радять пити кальцій.

Я багато про це читала і дійшла висновку, що, крім кальцію, кісткам потрібні різні мінерали. Наприклад, вони в достатній кількості містяться в насінні маку. Це фосфор, магній, мідь, цинк, йод. Ці речовини також допомагають організму краще засвоювати кальцій.
А ось і рецепт:

  • 10 грамів сухого насіння маку залийте окропом і накрийте посудину.
  • Коли рідина охолоне до температури 40 градусів за Цельсієм, додайте мед.
  • Перемішайте, потім накрийте посудину, остудіть і процідіть.

Макову воду вживайте по 1 столовій ложці 2-3 рази на день після їди. Такий курс рекомендується проходити протягом 1-2 тижнів один раз на рік.

Оксана Ю., м. Одеса»

Виноградний сік «розганяє» кров

«Загущення крові і, як наслідок, утворення тромбозів призводить до гіпертонічних криз, інфарктів, інсультів. З цієї причини лікарі призначають ліки, що розріджують кров. Але вони не є цілком безпечними і підходять не усім. Якщо стан не є критичним, замість ліків можна використовувати рослини.

  • Червоний виноградний сік – по півсклянки на день. Пити виноградний сік треба за 40-60 хвилин до їди або через 40-60 хвилин після їди.

  • Відвар кори верби (або гілочки молодого деревця). Готують його так: взяти 2 столові ложки сировини на 400 мілілітрів окропу, довести до кипіння. Настояти одну годину, приймати по 1 столовій ложці 4 рази на день до їди.

Микола Васильович, Тернопільська обл.»

Як зробити волосся шовковистим?

«Хочу порекомендувати чудовий засіб для краси волосся. Це кропива дводомна.

Вона присутня у масках, шампунях, ополіскувачах. Завдяки корисним речовинам кропива зволожує та живить волосся, зміцнює його та посилює ріст.

Можна готувати настій кропиви у домашніх умовах.

  • Для цього 1 столову ложку листя (сухого або свіжого) треба залити двома склянками окропу.
  • Остудити.
  • Обполоснути волосся після миття голови.

Ополіскування волосся кропивою надає їм приємного аромату і робить його блискучим.

Олена Д., м. Коростень, Житомирська обл.»

Кріп для шлунка: чим допоможе?

«Кріп здавна застосовується при болях у шлунку та кишечнику. Також він сприяє тому, щоб їжа засвоювалася з максимальною користю для організму. Якщо хтось не любить їсти кріп у свіжому вигляді, можна вибрати альтернативний варіант –кроповий настій.

Дві столові ложки свіжої або сушеної зелені залийте літром теплої води. Дайте настоятися протягом години. Пийте цей напій по півсклянки тричі на день.

Валерія, м. Вінниця»

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні