Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно для родини та гостей: кекс без борошна, швидкий пиріг з...

Готуємо смачно для родини та гостей: кекс без борошна, швидкий пиріг з сиром та м’ясний хліб

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть найулюбленіші страви іноді приїдаються, і хочеться чогось новенького. Наші рецепти допоможуть внести нотку свіжості та новизни в кухонну прозу, а заразом і порадувати домашніх смачною та ситною випічкою.готовим вкусно

Кекс без борошна

Горіхи – 100 грамів, звичайна вівсянка – 400 грамів, будь-які сухофрукти за смаком – 100 грамів, окріп – 300 мілілітрів, швидкорозчинна кава або какао – 3 столові ложки, розпушувач – 1 чайна ложка, курячі яйця – 2 штуки, мед – 3 столові ложки, рослинна олія – за смаком.

У сухофрукти додати подрібнені горіхи і змішати з вівсянкою. Додати розпушувач, каву або какао і залити окропом. Тепер вбити яйця і покласти мед. Усі інгредієнти ретельно перемішати і дати постояти 10-15 хвилин. Отримане тісто помістити в змащену олією форму.

Випікати кекс 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Швидкий пиріг з сиром та сосисками

Яйця – 2 штуки, кефір – 1 склянка, сода – 0,5 чайної ложки, борошно – 1 склянка, сир твердий – 250 грамів, сосиски – 200 грамів, сіль та зелень – за смаком.

Налити в миску кефір, додати соду, розмішати і дати суміші постояти 5 хвилин. Збити яйця зі щіпкою солі в окремій великій мисці. Влити в суміш з яйцями кефір, додати борошно і добре перемішати. Тісто за консистенцією має бути таким, як на оладки.

Поставити духовку розігріватися до 200 градусів. Натерти сир на тертці, дрібно нарізати зелень і сосиски на шматочки, додати в тісто і перемішати. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Посипати панірувальними сухарями або манкою. Викласти тісто у форму і розрівняти.

Поставити пиріг випікатися в духовку на 25 хвилин.

М’ясний хліб з овочами

М’ясний фарш – 500 грамів, яйця – 1 штука, цибуля – 2 штуки, зубчик часнику – 2 штуки, перець солодкий – 1 штука, батон – 100 грамів, томатна паста – 3 столові ложки, олія соняшникова – 3 столові ложки, болгарський перець – 1 штука, зелень, сіль, перець та панірувальні сухарі – за смаком.

Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати. Нагріти сковороду з олією і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Перець очистити від серцевини і нарізати маленькими квадратиками, а зелень подрібнити. Батон замочити у воді, потім віджати.

У фарш додайте пасеровану цибулю, часник, батон, яйце, перець та зелень. Посолити, поперчити і добре перемішати. Сформувати із фаршу хліб. Форму змастити рештою олії, посипати панірувальними сухарями і викласти на неї м’ясний хлібець. Зверху змастити томатною пастою.

Запікати 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні