Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк людям похилого віку відновити нестачу кальцію та зміцнити кістки?

Як людям похилого віку відновити нестачу кальцію та зміцнити кістки?

Этот материал также доступен на русском языке
До 18 років в організмі сформовано близько 90% кісткової тканини. У той час як старіння пов'язане з нормальною втратою щільності кістки, існує безліч факторів, вплив яких можна запобігти.

Крихка безмовна епідемія 21 століття, що займає 4 місце після хвороб серця та судин, онкологічних захворювань, цукрового діабету, одне з найпоширеніших неінфекційних захворювань. Так називають остеохондроз, одну з хвороб, що викликається нестачею кальцію.

Наступні кілька порад допоможуть покращити здоров’я кісток.

  • Для профілактики руйнування кісток та поліпшення утворення нової кісткової тканини, треба вживати продукти з підвищеним вмістом білка, кальцію, вітаміну D і не забувати про помірні фізичні навантаження. Однак перед зміною раціону і способу життя слід проконсультуватися з лікарем.
  • Будівельним матеріалом для кісткової тканини та опорно-рухового апарату є кальцій. Заповнити його рівень в організмі допоможуть кисломолочні продукти, квасоля, капуста, яйця, житній хліб, родзинки, апельсини. У раціон також корисно додати лляне насіння і кунжут, які містять велику кількість кальцію, проте вживати це насіння треба у подрібненому вигляді.
  • Для того щоб кальцій краще засвоювався, до раціону обов’язково потрібно включати продукти з вітаміном D. Він є в морській рибі, водоростях та печінці тріски. Також не треба забувати про джерело білка, яким є м’ясо. Краще, якщо це буде курка або яловичина.
  • Що стосується фізичних навантажень, то для зміцнення кісток треба робити піші прогулянки і вправи на рівновагу, це допоможе підтримувати м’язи в тонусі й нарощувати м’язову масу. Також дуже важливо відмовитися від шкідливих звичок і стежити за своєю вагою, щоб не збільшувати навантаження на опорно-руховий апарат.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні