Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаємничий та легендарний бджолиний пилок: чим він так славиться і яка від...

Таємничий та легендарний бджолиний пилок: чим він так славиться і яка від нього користь

Этот материал также доступен на русском языке
Бджолиний пилок приблизно на 40% складається з білка у вигляді вільних амінокислот, вже готових для використання організмом. Він вважається одним із найбільш повноцінних поживних продуктів природи у світі. Вітамінів у пилку стільки, що простіше сказати, яких серед них немає: у ньому містяться практично всі відомі на сьогоднішній день.

Що таке бджолиний пилок і як він утворюється?

Коли бджола відвідує квіти рослин, до її тіла прилипає велика кількість насіння пилку. Бджоли складають її у вигляді маленьких грудок у т.з. “кошики” на задній парі ніг. При цьому бджола склеює окремі зерна пилку секретом своїх слинних залоз. Так виходить бджолиний пилок.

Бджолиний пилок – це їжа для молодих бджіл, яка приблизно на 40% складається з білка у вигляді вільних амінокислот, вже готових для використання організмом. Він вважається одним із найбільш повноцінних поживних продуктів природи у світі.

Вітамінів у пилку стільки, що простіше сказати, яких серед них немає: у ньому містяться практично всі відомі на сьогоднішній день.

Серед мінеральних та хімічних речовин у пилку є: калій, фосфор, магній, кремній, кальцій, мідь, залізо, сірка, титан, хлор, марганець, срібло, барій, золото, паладій, вольфрам, ванадій, іридій, цинк, кобальт, миш’як , платина, олово – всього понад 28 елементів, які є стимуляторами біохімічних та фізіологічних процесів організму. До квіткового пилку бджоли додають щось таємниче «своє».

Ці невизначені елементи цілком можуть бути причиною такої ефективної дії бджолиного пилку щодо безлічі різних проблем зі здоров’ям.

Яка користь від пилку?

Бджолиний пилок багатий на вітаміни і мікроелементи, має протизапальну та імуномодулюючу дію.

Його застосовують для поліпшення травлення та загального зміцнення організму.

Пилок сприяє відновленню стінок судин, допомагає виводити холестерин.

Його застосовують для профілактики простатиту, а також при неврологічних розладах.

Як приймати пилок?

У профілактичних цілях його приймають щоранку перед їдою. Чайну ложку порошку кладуть під язик до розчинення, при цьому слід утриматися від пиття протягом 20 хвилин.

Для зміцнення імунітету пилок приймають до 3 разів на день, змішуючи з медом у рівних пропорціях.

ВАЖЛИВО! Перед тим як приймати пилок, необхідно переконатися, що він не викличе алергію. Для цього невелику кількість пилку наносять на змочену водою ділянку шкіри і залишають на кілька хвилин. При почервонінні або відчутті свербіння порошок потрібно змити і утриматися від його вживання.

Нове на сайті