Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи робити для розтягування грудних м'язів

Які вправи робити для розтягування грудних м’язів

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви весь день сидите, згорбившись над столом, або часто ходите в спортзал, у вас можуть виникнути неприємні болі у м'язах грудей. На щастя, хворобливі відчуття та напруга в м'язах можна вгамувати за допомогою декількох простих вправ на розтяжку грудних м'язів.

Розтяжку можна виконувати стоячи, сидячи, у дверях або в кутку кімнати. Спробуйте різні види вправ і виберіть найбільш підходящі.

Перед виконанням вправ треба розім’ятися, особливо це стосується людей похилого віку. Для розминки можна бути походити або пострибати на місці.

  1.  Встаньте прямо, ноги розставте на ширину плечей. Розведіть руки в боки так, щоб лікті та долоні опинилися на одній лінії з плечима. Відводьте руки назад, як дозволяє розтяжка.
  2.  Встаньте лівим боком до стіни на відстані приблизно 30 сантиметрів і упріться долонею на рівні плеча. Намагайтеся повернутися у протилежний від стіни бік, розтягуючи м’язи грудної клітки. Повторіть цю вправу для правого боку.
  3.  Встаньте обличчям до стіни приблизно за 30 сантиметрів від неї. Руками упріться в стіну, щоб долоні були на рівні плечей. Не відриваючи рук від стіни, нахиляйте корпус так, щоб руки опинилися вище за голову.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні