Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яРецепти наших читачів: як зміцнити ясна, впоратися зі печією та виростити чайний...

Рецепти наших читачів: як зміцнити ясна, впоратися зі печією та виростити чайний гриб

Этот материал также доступен на русском языке
За все своє життя людина накопичує чимало хвороб, а в боротьбі за здоров'я додає проблем організму ще й ліками. Але у багатьох випадках, поряд із медикаментозним лікуванням, можуть допомогти й народні методи.

Як зміцнити ясна?

«У літньому віці на тлі обмінних порушень в організмі іноді розвивається пародонтоз. Такий діагноз, звісно, має встановити лікар. А ось позбавитися цієї хвороби, поряд з медикаментозним лікуванням, можуть допомогти і народні методи.

Наприклад, хороший ефект дає масаж ясен дрібною сіллю: згодиться як звичайна, так і морська харчова сіль. Я ще довгий час полоскала рот настоянкою прополісу.

І бажано використовувати спеціальні зубні пасти, до складу яких входять трав’яні компоненти (ромашка, кропива, шавлія, звіробій тощо). Такий потрійний «удар» зміцнив мої ясна і позбавив постійної кровоточивості.

Ірина Іванівна, м. Одеса»

Печія: погані та хороші засоби

«Печія в побуті не вважається якоюсь проблемою, і всі знають, як її позбутися. Але я хочу сказати про те, що якщо печія буває часто, то не слід лікувати її самостійно. В іншому разі стан, навпаки, можна значно погіршити. Також хочу розповісти про те, що не всі засоби боротьби хороші, як це заведено вважати.

Розчин соди та молоко ефект, звичайно, дають, але ненадовго. До того ж, якщо часто пити соду, це призведе до виникнення набряків та шлункових запалень.

Я б порекомендувала безпечний засіб – звичайну картоплю. Вона добре допомагає при печії і є нешкідливою. Позбавитися печії можна двома способами: жувати шматочки сирої картоплі або пити свіжий сік.

Світлана, Закарпатська обл.»

Чим корисний чайний гриб?

«Хочу нагадати про давно забутий напій із чайного гриба. Свого часу захоплення ним було схоже на епідемію, і не дарма. Цей напій допомагає при гіпертонії, при шлунково-кишкових захворюваннях та проблемах опорно-рухового апарату. Він дуже корисний людям похилого віку, тому що зменшує вміст холестерину в крові, а значить – кров краще циркулює і не провокує судинних захворювань.

Для приготування напою гриб заливаю теплим солодким чаєм. Через 5-6 днів зливаю готовий напій і п’ю. Гриб промиваю кип’яченою водою і знову заливаю солодким чаєм.

Наталія, Чернівецька обл.»

Петрушка і кульбаба рятують від набряків

«Надлишок рідини в організмі ускладнює роботу деяких органів, оскільки призводить до набряків. У таких випадках лікарі призначають сечогінні препарати. Але є люди, які вважають за краще не пити пігулки. Їм я пораджу трави, які виводять зайву рідину з організму:

  • кульбаба;
  • глід;
  • імбир;
  • петрушка.

Найчастіше перераховані вище засоби заварюють у вигляді чаю, настоюють кілька хвилин і п’ють 2-3 рази на день. Короткочасну сечогінну властивість мають також кава, зелений і чорний чай.

Ада Мирославівна, Івано-Франківська обл.»

Нове на сайті