Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісні рецепти: готуємо смачні та нескладні страви для всієї родини

Пісні рецепти: готуємо смачні та нескладні страви для всієї родини

Этот материал также доступен на русском языке
Йде час Великого посту. Пісні страви очищають душу та тіло. Однак рецепти не повинні бути нудними та одноманітними. Крупи, овочі, фрукти, гриби, всілякі соління та маринади - пісні страви з цими продуктами не тільки дуже смачні, а й корисні. 

Пісного столу дотримуються довго кілька разів на рік, крім цього є пісні дні, тому рецепти приготування пісних страв для багатьох дуже необхідні.

Лимонне печиво з манки

Інгредієнти: манка – 250 грамів, цукор – 60 грамів, лимон – ½ штуки, вода – 80 грамів, рослинна олія – 60 грамів, розпушувач – 1 чайна ложка, сіль – за смаком.

У мисці змішайте манку, цукор, розпушувач та сіль. За допомогою дрібної тертки з половини лимона зніміть цедру і додайте її в миску із сухою манною основою. Сюди ж вичавте половину столової ложки лимонного соку, влийте кип’ячену воду кімнатної температури та олію. Добре перемішайте і залиште тісто на 15 хвилин, щоб манка набрякла і тісто стало більш пластичним.

Застеліть деко пергаментним папером. З тіста сформуйте кульки розміром з тенісний м’яч і викладіть їх на деко на відстані одна від одної. Випікайте печиво 20-25 хвилин в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Готове печиво остудіть і посипте цукровою пудрою.

Салат «Монастирський»

Інгредієнти: консервована кукурудза – 350 грамів, рис – 5 столових ложок, печериці – 400 грамів, морква – 1 штука, мариновані огірки – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, олія – 2 столові ложки, пісний майонез, сіль і зелень – за смаком.

Відваріть рис до готовності. Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте кубиками, а гриби – шматочками довільної форми. На середньому вогні, помішуючи, тушкуйте цибулю та моркву 2-3 хвилини. Додайте гриби і тушкуйте разом ще 5-7 хвилин. Остудіть овочі. Мариновані огірки наріжте кубиками, змішайте з морквяно-грибною сумішшю і додайте кукурудзу. Все добре перемішайте і заправте пісним майонезом.

Томатний суп з квасолею та грибами

Інгредієнти: вода – 2 літри, квасоля – 100 грамів, свіжі печериці – 150 грамів, морква – 1 штука, цибуля – 1 штука, картопля – 3-4 штуки, томатна паста – 1 столова ложка, олія, сіль та зелень – за смаком.

Квасолю замочіть на ніч, а потім зваріть. За 10-15 хвилин до готовності квасолі додайте у відвар нарізану картоплю. У сковороду з олією покладіть цибулю і моркву і обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорою. Додайте нарізані гриби і обсмажуйте все разом ще 5 хвилин.

Потім у готові овочі покладіть столову ложку томатної пасти, залийте склянкою води і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте овочі в каструлю з картоплею та квасолею і варіть приблизно 10 хвилин. Вимкніть і дайте супу настоятися приблизно півгодини. Подавайте його із зеленню та житніми сухариками.

Пісний майонез без яєць та молока

Інгредієнти: рідина від консервованого горошку або квасолі – 100 грамів, рослинна рафінована олія – 200 грамів, гірчиця – ½ чайної ложки, сіль – 1/3 чайної ложки, цукор – 1 чайна ложка без гірки, оцет 6 %-ий або лимонний сік – 1 столова ложка.

Змішайте в невеликій посудині рослинну олію і рідину від горошку або квасолі. Опустіть у суміш ніжку занурювального блендера і збивайте 1-2 хвилини, не відриваючи блендер від дна. Додайте сіль, цукор, оцет та гірчицю і знову все збийте блендером.

Готовий майонез вийде дещо рідкішим, ніж класичний, проте після охолодження в холодильнику стане густішим.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні