Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк травами вилікувати бронхіт, чим покращити сон - рецепти наших читачів

Як травами вилікувати бронхіт, чим покращити сон – рецепти наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Багато наших читачів діляться своїми домашніми рецептами, за допомогою яких вони самі лікуються та лікують своїх рідних та близьких. Всі рецепти перевірені на практиці, а значить, спробувати їх вам за необхідності цілком розумно.

Які трави допоможуть при бронхіті

«Вирішила написати у газету вперше. Хочу поділитися грудним збором, який допомагає при бронхіті. Для приготування денної порції знадобляться: аніс звичайний (плоди) – 20 грамів, фенхель звичайний (плоди) – 20 грамів, чебрець звичайний (трава) – 20 грамів, солодка гола (корінь) – 20 грамів, сосна звичайна (нирки) – 20 грамів.

Три столові ложки сухої подрібненої суміші трав залити 0,5 літра окропу і настоювати в термосі 5 годин, потім процідити. Приймати по 1/3 склянки 3 рази на день після їди як відхаркувальний та протизапальний засіб. За бажанням можна додати столову ложку меду.

Світлана Петрівна, м. Рівне»

Рецепти для хорошого сну і не тільки

«Ситуація, в якій ми всі зараз опинилися, не дає спокою, особливо чутливим людям. Я теж відношу себе до таких і знаю, як важко прогнати погані думки і заснути. Тому всі мої зусилля вже другий рік спрямовані на пошук народних засобів від безсоння. Двома з них хочу поділитися з іншими читачами.

Чай з яснотки білої

Взяти 1-2 чайні ложки квіток і залити чашкою холодної води. Нагріти до кипіння, дати настоятися, а потім процідити. Такий настій можна приймати не тільки при безсонні, а й при кашлі, головному болі та невралгії.

Настій з коренів селери

Залити 30 грамів подрібненого кореня селери літром холодної кип’яченої води. Настояти 8 годин, процідити і приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день. Вживання настою є корисним також при гіпертонії, шлункових проблемах, різних запальних процесах в організмі.

Галина Анатоліївна, Миколаївська обл.»

Мої методи боротьби з гіпертонією

«Мені було трохи більше сорока, як почав турбувати підвищений тиск. Я вирішила, що сідати на таблетки від тиску якось рано, і почала шукати дієві методи.

Рецепт 1

Треба взяти 1 столову ложку подрібнених перегородок волоських горіхів, заварити їх склянкою окропу. Настояти відвар протягом години і потім процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.

Рецепт 2

Приготувати суміш із склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити цей напій потрібно за раз, і тиск «впаде» на 15-20 одиниць протягом півгодини. Цей рецепт у мене працює як «швидка допомога». Але зрозуміло, що у всіх все по-різному. Тому покладатися тільки на народні методи не слід. Бажаю всім здоров’я.

Оксана Д., м. Вінниця»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні