П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧим корисні фініки?

Чим корисні фініки?

Этот материал также доступен на русском языке
Продавці на одеському Привозі, які торгують східними солодощами та екзотичними фруктами, на прохання зважити фініки урочисто вдигають палець і майже декламують: "Хто їсть фініки, той не ходить у поліклініки!" І вони мають рацію.

Чим корисні фініки?

То чим же корисні фініки?

Фініки містять 23 види різних амінокислот, які відсутні у більшості інших фруктів. Фініки багаті і на незамінну амінокислоту триптофан, який необхідний для оптимального функціонування мозку та збереження нормального психічного стану, особливо у похилому віці. Достатня кількість триптофану в їжі дозволяє призупинити процеси старіння клітин. Крім того, завдяки триптофану фініки мають м’яку заспокійливу та снодійну дію.

Фініки містять селен, що знижує ризик ракових захворювань і зміцнює імунну систему.

Завдяки поєднанню величезної кількості цукрів (глюкози та фруктози – 26-55%), які швидко засвоюються організмом, з вітаміном В5, плоди фінікової пальми мають цінну властивість не тільки швидко втамовувати голод, але й відновлювати фізичну силу, енергію та свіжість мозку та нервів.

Фініки добре їсти при серцево-судинних захворюваннях. Завдяки високому вмісту калію фініки стимулюють діяльність серця, служать тонізуючим та зміцнюючим засобом, відновлюють сили після тривалої хвороби.

Як і більшість рослинної їжі, фініки не містять холестерину.

Фінік низькокалорійний, тому сміливо вживайте його замість солодощів, і ваша вага відповідатиме нормі.

Купуючи на ринку хоча б 200 г фініків, ви купуєте величезну кількість мінералів, солей та вітамінів. Вчені вважають, що 10 фініків на день є достатнім для забезпечення добової потреби людини в магнії, міді, сірці, половини потреби у залозі, чверті потреби у кальції.

ВАЖЛИВО!

Фініки не можна вживати хворим на цукровий діабет або схильним до ожиріння. З обережністю їх вводять у раціон при виразці шлунка та сечокам’яній хворобі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні