П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи допоможе точковий масаж зняти біль у спині?

Чи допоможе точковий масаж зняти біль у спині?

Этот материал также доступен на русском языке
Вплив на біологічно активні точки допоможе швидко усунути біль у попереку, відновити кровообіг, а також матиме протизапальний ефект.

Масаж робиться натисканням на точку великим або вказівним пальцем. Потім круговими рухами добре розітріть знайдену точку.

Точка чен-фу

Точка чен-фу симетрично розташована по центру нижніх складок сідниць. Масаж цієї точки позбавляє болю в попереково-крижовому відділі при радикуліті, невралгії сідничного нерва.

Точка инь-мень

Точка инь-мень має ще іншу назву – «ворота інь», розташована на задній поверхні стегна, нижче від точки чен-фу на 4 цуні. Цунь – це давня китайська одиниця виміру, його довжина – 3,33 см.

Масаж точки Інь-мень усуває біль у попереку, при невралгії сідничного нерва.

Натискайте на точки ліворуч і праворуч одночасно 1-2 хвилини, періодично то підсилюючи, то послаблюючи тиск. Додатково натискайте на область вздовж лінії, яка йде від точки чен-фу до точки вей чжун

Точка вей-чжун

Точка вей-чжун розташована симетрично на задній поверхні ноги, під коліном. Масаж цієї точки знімає біль у попереку та в колінних суглобах.

Протягом 1-2 хвилин натискайте на точки на обох ногах.

Точка шень-шу

Точка шэнь-шу розташована симетрично на спині, на лінії, що проходить між другим і третім поперековими хребцями. Цю лінію можна визначити, спроектувавши пупок на спину.

Масаж точок шень-шу допомагає вгамувати біль у попереку.

Масаж краще виконувати у положенні сидячи. У цьому разі він виконується кулаками. Тильними боками кулаків масажуйте точки шень-шу 1 хвилину за годинниковою стрілкою, потім 1 хвилину – проти.

Можна безпосередньо впливати на точки шень-шу, масажуючи їх великими пальцями з невеликим натисканням.

Нове на сайті