Статті

Хочете приготувати смачну селеру?

Для нашої страви знадобляться:

  • середній корінь селери,
  • два зубчики часнику,
  • трохи чебрецю (свіжого або сухого),
  • оливкова олія,
  • сіль і перець.

Як готувати?

  • Корінь селери очистити і нарізати сантиметровими кубиками, порубати часник.
  • У сковороді розігріти оливкову або іншу олію, обсмажити селеру, чебрець і часник протягом 5-6 хвилин, до рум’яної скоринки.
  • Посолити і поперчити.
  • Додати 3-7 столових ложок води (за кількістю коренеплоду) і готувати під закритою кришкою на невеликому вогні 20 хвилин до розм’якшення.
  • Готову селеру трохи розімніть ложкою.

Подавайте, посипавши листям чебрецю.

***

Порада

Щоб суп з локшиною вийшов прозорим, опустіть її в киплячу воду на 1 хвилину, відкиньте на друшляк, а потім додайте у бульйон.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Коли підвищать пенсію: що зміниться з 2026 року та на скільки виростуть виплати

У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…

05/10/2025 09:59
  • Новини

Піца у формі булочок – ідеальний швидкий сніданок за 30 хвилин

Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…

05/10/2025 08:35
  • Новини

Газета «На пенсії» святкує 20 років і презентує нове гасло

4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…

05/10/2025 07:18
  • Статті

Менінгіт — реальна загроза здоров’ю або лише «страшилка» з дитинства

Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…

05/10/2025 06:14
  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39