П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарні засіки: найсмачніші рецепти від читачів

Кулінарні засіки: найсмачніші рецепти від читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Ці страви прикрасять пишне святкове застілля, вишукану романтичну вечерю, традиційний сімейний обід та інші свята.

Найцікавіші, найсмачніші, домашні та прості у приготуванні рецепти надсилають нам наші читачі. Всі вони перевірені на практиці, а значить, повторити їх вам не складе труднощів.

Ці страви прикрасять пишне святкове застілля, вишукану романтичну вечерю, традиційний сімейний обід та інші свята.

Котлети з рибної консерви

«Консерви «Сардина в олії» – 1 штука, цибуля – 1 штука, яйця – 2 штуки, манна крупа – 1 склянка, майонез – 2 столові ложки, сіль, панірувальні сухарі та олія – за смаком.

Рибу пом’яти виделкою, всипати манну крупу і перемішати. Потім вмішати дрібно рубану цибулю, яйця, майонез або сметану, сіль за смаком. Можна додати прянощі, кріп, петрушку. Фарш залишити на 20 хвилин для набухання манки. З фаршу сформувати котлети і панувати їх у сухарях. Обсмажити на олії до утворення золотистої скоринки.

Петро Олексійович, Черкаська обл.»

Куряча печінка із салом

«Печень куряча – 300 грамів, сало – 150 грамів, цибуля – 1 штука, манна крупа – 2 столові ложки, яйця – 2 штуки, зелень, сіль та чорний перець – за смаком.

Печінку промити і очистити від плівки. У блендері подрібнити очищену цибулю, потім – печінку і висипати в миску. Сало нарізати невеликими кубами і додати до печінки. У приготовлену суміш влити яйця, поперчити і посолити за смаком. Висипати манку, перемішати і дати постояти 30 хвилин. За бажанням у масу можна додати подрібнену зелень. Приготовлений фарш викласти ложкою, формуючи котлети, на попередньо розігріту з олією сковороду. Обсмажити з двох боків. Котлети перекласти у каструльку, залити на одну третину кип’яченою водою і тушкувати на повільному вогні приблизно 10-15 хвилин.

Людмила Василівна, м. Кропивницький»

Рибний суп на молоці

«Молоко або нежирні вершки – 2 склянки, свіжа або морозива скумбрія – 1 штука, картопля – 4 штуки, середня морква – 1 штука, корінь селери – 1 штука, цибуля – 2 штуки, борошно – 1 столова ложка, фенхель – 1 штука, кріп, сіль та перець – за смаком.

Скумбрію очистити, видалити голову, хвіст і плавці. Філе риби розрізати на частини. Моркву та селеру очистити і порізати тонкою соломкою. Картоплю очистити й розрізати на четвертинки. Фенхель очистити від пошкодженого верхнього листя і порізати м’якоть тонкими скибочками. Цибулю нарізати тонкими кільцями. На середній вогонь поставити каструлю з водою і довести до кипіння. У киплячу воду спочатку викласти моркву з селерою, через 10 хвилин – картоплю і фенхель, ще через 5 хвилин – цибулю. Коли суп буде готовий, додати сире філе скумбрії. Готувати 2-3 хвилини. Наприкінці додати молоко, розмішане з борошном, і подрібнений кріп. Посолити і поперчити. Суп довести до кипіння і зняти з вогню. Накрити кришкою і залишити так на 20 хвилин.

Микола Григорович, м. Миколаїв»

Сало, запечене з гірчицею

«Сало свіже – 1 кілограм, гірчиця – 4 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, спеції для м’яса – 2 чайні ложки, часник – 3 зубчики.

Якщо сало одним великим шматком, розрізати його на 2 частини. Обмазати їх з усіх боків з сіллю та спеціями. Зубчики часнику нарізати на смужки і нашпигувати сало. Зверху обмазати гірчицею. Кожен шматочок загорнути у фольгу і прибрати у холодильник на ніч. Наступного дня шматки сала, не розкриваючи, покласти в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин розкрити фольгу і залишити запікатися ще 10-15 хвилин.

Ніна Аркадіївна, Київська обл.»

Горохові кульки

«Відварений горох – 350 грамів, сир – 150 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, борошно – 4 склянки, панірувальні сухарі – 3 столові ложки, сіль, зелень, спеції та рослинна олія – за смаком.

Цибулю очистити, дрібно нарізати і з’єднати з гороховим пюре. Отриману масу змішати з подрібненою зеленню, тертим сиром, сіллю, спеціями, яйцем та сухарями. З готового фаршу сформувати кульки, панувати їх у борошні і обсмажити в киплячій олії.

Віра Олександрівна, м. Харків»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні