Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати зарядну станцію для дому

Як вибрати зарядну станцію для дому

Этот материал также доступен на русском языке
Стабілізаційні та аварійні відключення електрики провокують безліч непередбачених побутових ситуацій.

Але якщо у вас є зарядна станція, ви завжди зможете зарядити практично всю техніку. У чому її перевага перед генератором та на що звернути увагу при виборі даного пристрою – розповідаємо далі у статті.

Плюси та мінуси зарядної станції для дому

Портативна зарядна станція – це потужний повербанк, який заряджає гаджети та забезпечує працездатність побутової техніки під час відсутності електроенергії. Завдяки наявності декількох портів і роз’ємів, можна заряджати не один пристрій, а відразу кілька. Зарядна станція для будинку має такі переваги:

  • безпечна та екологічна – не виділяє шкідливі речовини, тому її можна поставити поряд із робочим місцем;
  • тихо працює, не дратуючи своїм шумом ні вас, ні ваших сусідів, на відміну від генератора;
  • портативна, можна брати з собою на природу, на дачу або в поїздку, коли роз’єму автомобільного прикурювача не вистачає на всіх;
  • проста у догляді, необхідно лише берегти її від вологи та не залишати розрядженою у приміщенні з мінусовою температурою.

З мінусів можна виділити вартість. Але в результаті користуватися зарядною станцією все ж таки дешевше, ніж генератором, для якого постійно потрібно купувати дороге паливо.

Як вибрати зарядну станцію

Правильно підібрана зарядна станція забезпечить вас безперебійною електроенергією та прослужить вам тривалий час. При її виборі необхідно звернути увагу до наступних параметрів.

Потужність

Найголовніша характеристика, від якої залежить працездатність як самої станції, так і вашої техніки. Існують такі варіанти зарядних станцій:

  • малопотужні моделі 200-800 Вт – підійдуть для мобільних пристроїв та нескладних побутових приладів;
  • варіанти середньої потужності до 2 кВт – здатні запитати бойлер або холодильник на кілька годин;
  • зарядні станції високої потужності до 5 кВт забезпечують живленням практично всю техніку в квартирі або в будинку.

Спосіб заряджання

Більшість моделей заряджаються від мережі, але є варіанти живлення від сонячних батарей. Якщо квартира або приватна оселя розташовані на сонячній стороні, варто придивитися до цього екологічного та економного способу підзарядки.

Кількість роз’ємів

Цей параметр залежить від техніки, яку ви плануєте заряджати від портативної станції. В основному вони комплектуються кількома USB виходами та розетками 220 В.

Габарити

Якщо ви купуєте зарядну станцію не тільки для будинку, але також і для використання на природі або на дачі, врахуйте розміри та вагу для зручного транспортування.

Джерело: Блог Stylus

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні