Пісні перші страви незамінні в раціоні вегетаріанців і веганів, що постять. Вони можуть бути холодними або гарячими і нічим не поступатися першим стравам із додаванням тваринних продуктів. Радують великою кількістю овочів, грибів, бобових, зелені.
Як правильно варити пісні супи?
- Пісні супи мають бути обов’язково густими, з великою кількістю інгредієнтів. Важливо використовувати спеції, вони зроблять смак багатшим.
- Щоб пісні борщі або супи виходили густими, можна відварювати кілька цілих картоплин, виймати з бульйону, пюрувати, загущуючи страву.
- Якщо за рецептом використовується квасоля, її добре варити у два прийоми. Спершу варити квасолю хвилин тридцять, злити перший відвар. Це позбавить важких для травної системи речовин, що містяться у квасолі. Знову варити до повної готовності. Щоб квасоля швидше зварилася, її можна замочити на 10-12 годин.
- Цибуля, морква, буряк зазвичай обсмажуються, гриби використовуються свіжими або попередньо відвареними, а солоні огірки припускаються на воді.
- Після закладання овочів борщ має протомитися на повільному вогні, а потім настоятися протягом години.
Порада
При відварюванні риби воду слід солити більше, ніж при варінні м’яса або інших продуктів. Щоб варена риба була смачнішою, її слід солити в останній момент, наприкінці варіння.