Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачОсновні причини поломок пластикових вікон та як їх уникнути

Основні причини поломок пластикових вікон та як їх уникнути

Этот материал также доступен на русском языке
Металопластиковий профіль - найпопулярніший матеріал для скління. Металопластикові вікна вважаються універсальними, оскільки їх встановлюють у будинках, квартирах, базах відпочинку, офісах та виробничих приміщеннях.

Головний плюс – це високі теплоізоляційні властивості, завдяки чому приміщення надійно захищене від гучних звуків, бруду та вуличного пилу.

На термін служби впливають не лише матеріали, з яких виготовлені металопластикові вікна, а й правильний монтаж та подальша експлуатація. При виявленні поломки чи дефекту потрібно проводити ремонт вікон та довірити цю роботу краще професіоналам.

Як доглядати пластикові вікна?

Будь-які вікна, в тому числі і пластикові, потребують догляду, звичайно, якщо порівнювати з дерев’яними вікнами, то ПВХ-конструкції – найпростіші в експлуатації. Хоча відповідних процедур ніхто не скасовував.

Зазвичай догляд за пластиковими вікнами складається з:

  • огляду;
  • очищення від забруднень (видалення бруду, сміття);
  • мастила фурнітури або проведення її регулювання.

Виконання цих нескладних процедур допоможе запобігти поломкам вікон і продовжить термін їх служби.

До речі, професіонали радять проводити ці роботи не рідше одного разу на рік, а краще раз на півроку – восени та навесні.

Так, до відповідних процедур відноситься огляд, очищення від забруднень, змащення рухомих елементів фурнітури та/або регулювання.

Чому вікна виходять з ладу?

Поломки пластикових вікон можуть бути різними, але не варто одразу ж хапатися за голову. Більшість їх швидко усувається, не вимагаючи великих фінансових витрат.

Якщо ви вирішите проводити ремонт власними силами, не маючи досвіду, то можете збільшити ситуацію, тому краще навіть не починати.

Отже, які зламання пластикових вікон зустрічаються найчастіше і чому вони трапляються.

  • Поява конденсату на склі. Це означає, що порушена герметичність склопакета. Також причиною такого неприємного явища може стати ущільнювач, який у процесі експлуатації втратив свої фізико-механічні характеристики.
  • Ушкодження склопакета, навіть якщо з’явилася незначна тріщина, скло краще замінити і не чекати, поки воно повністю випаде.
  • Несправний механізм закривання та відкривання вікна. Тобто щоб закрити вікно або відкрити, потрібно докласти максимум зусиль, що обов’язково призводить до поломки фурнітури, яка повністю перестає працювати.
  • Порушена герметичність між стулкою вікна та рамою. Ця проблема виникає через неякісну притискну фурнітуру або порушення технології встановлення пластикового вікна.
  • Вікно неможливо відкрити, воно заблоковане. Причина, швидше за все, у несправності системи повороту.

Звісно, більшість причин пов’язані з недбалою експлуатацією. Навчіться не ляскати стулки, акуратно повертайте ручки, не смикайте їх і не забувайте проводити обслуговування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні