Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачТурецький чай – секрети правильного заварювання

Турецький чай – секрети правильного заварювання

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що найпопулярнішим напоєм у Туреччині є кава, але це не так. Найулюбленіший напій – це чай, який має багатовікову історію. Турецький чай можна порівняти з витвором мистецтва, в ньому вдало переплелися аромат, терпкість, смак та післясмак. Кожне чаювання нагадує свято, яким хочеться насолоджуватися.

Якщо ви хочете скуштувати справжній і натуральний чай без добавок та ароматизаторів, вибирайте турецький чай чайкур, який можна легко купити в Україні.

У Туреччині представлені різні марки чаю, але пальма першості має чайний сорт Чайкур. Цей сорт вирощують у горах у природних умовах, не застосовуючи хімічних препаратів та стимуляторів, які прискорюють ріст чайного листка.

Які види чаю Чайкур найпопулярніші?

Лінійка чаю Чайкур досить велика і представлена такими різновидами:

  • Rize Turist – це найсвітліший і найлегший напій, він відмінно тонізує влітку в спеку;
  • Tiryaki – це вид червоного чаю з терпкими нотками;
  • Filiz – різновид чорного чаю з насиченим ароматом. Якщо в чаї ви цінуєте саме аромат і смак, то цей вид вам точно сподобається;
  • Altınbaş – це класика, він вважається найбільш насиченим;
  • Tomurcuk Earl Grey – чай, до якого доданий бергамот, він відмінно підходить для цінителів ноток свіжості та приємного цитрусового післясмаку.

Як приготувати смачний чай?

Якщо ви хочете відчути справжній смак чаю із Туреччини, його потрібно правильно заварювати. Для цих цілей у Туреччині використовують два чайники, які ставлять один на одного. Знизу на плиті розміщують звичайний чайник для окропу, а зверху встановлюють чайник для заварювання, в який насипають чай.

Поки вода в нижньому чайнику нагрівається, заварка у верхньому обдається парою, що дозволяє чайному листу повністю розкрити свій смак та аромат.

Воду доводять до кипіння, але не кип’ятять, інакше це вплине на смак чаю, потім заливають заварку і залишають на 5-10 хвилин настоюватися. Якщо ви хочете міцний чай, то води можна лити менше, якщо світліше – то більше.

Чай у Туреччині п’ють із спеціальних піал, які зовні нагадують тюльпан. Така форма допомагає зберегти напій якомога довше гарячим. А саме гарячий чай вважається найбільш ароматним і терпким, якщо він трохи постоїть та охолоне, то смак помітно змінюється. Тому турецький чай потрібно пити гарячим.

Разом з турецьким чаєм ви можете замовити посуд для його приготування та чаювання.

До речі, зберегти смак чаю допоможе правильне зберігання. Найкраще місце – там, де темно, сухо і немає сторонніх запахів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні