Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКоли краще саджати часник навесні - поради досвідчених овочівників

Коли краще саджати часник навесні – поради досвідчених овочівників

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо восени не встигли висадити часник озимий, зробити це можна і навесні, але велика ймовірність отримання однозубкового часнику.

Посадку проводять ранньою весною, як тільки дозволить стан ґрунту. Культура часнику холодостійка. Тому, чим прохолодніша погода на початку вегетаційного періоду навесні, тим вищий урожай багатозубкових цибулин часнику.

А чим пізніше висаджений озимий часник навесні, в урожаї більше однозубкового часнику. За дуже спекотної погоди весь урожай може бути однозубковим. До речі, смакові якості такого часнику високі, цибулина дуже соковита та міцна.

Розділити такий часник на окремі зубчики не вийде, але якщо сорт озимого часнику вам подобається, потрібно зібрати повітряні бульбашки для передзимового посіву найбільшого «насіння».

На наступний рік із бульбочок виростають однозубки. З висаджених під зиму однозубок на наступний рік можна одержати великі цибулини з 5-7 та більше зубчиками. Важливо знати, що при розмноженні бульбочками відбувається оздоровлення садивного матеріалу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому жовтіє озимий часник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні