Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому банани повинні бути в раціоні кожної людини похилого віку

Чому банани повинні бути в раціоні кожної людини похилого віку

Этот материал также доступен на русском языке
Банан можна назвати універсальним фруктом. Його використовують під час перекушування, додають у каші та випічку, з нього готують напої та десерти.

Цей плід здатний наситити організм і додати енергії, тому вживати його краще у першій половині дня. Але користь не тільки в цьому. З яких причин банани рекомендується включити до свого раціону?

Попереджають виразку шлунка

Банани запобігають появі та розвитку виразки шлунка, оскільки мають антацидну дію. Речовини, присутні у бананах, активують клітини слизової оболонки, створюючи цим захист від шлункової кислоти.

Стабілізують роботу ШКТ

У бананах міститься розчинна клітковина, що сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. У цьому фрукті також присутні пробіотичні сполуки, які живлять корисні бактерії в кишечнику. Завдяки цьому організм краще засвоює поживні речовини.

Забезпечують організм вітамінами

У бананах міститься так багато вітамінів, що з ними із цього приводу навряд чи зможе посперечатися будь-який інший плід. Це вітаміни С, К, Е, А, групи В, а також такі поживні речовини, як фолієва кислота та каротин. Всі ці компоненти сприяють покращенню роботи всіх систем організму.

Заспокоюють нерви

У бананах містяться триптофани, які сприяють зняттю емоційної напруги, позбавленню стресу, тому що в організмі людини перетворюються на серотонін – так званий гормон радості. Навіть один банан може покращити настрій та надати життєвій енергії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні