Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Яворівський пиріг – це ще одна страва, яка увійшла до нематеріальної культурної спадщини. Його випікають у різних районах Львова, проте є припущення, що його рецепт вигадали у селі Яворів. Цей великий гречаний пиріг традиційно готують на обрядові свята. Його подають зі сметаною, холодцем або борщем.
Замісити тісто для пирога.
Коли тісто підросте, пом’яти його.
Форму змастити і обсипати борошном. Викласти на дно форми велике коло тіста, щоб краї трохи звисали. Проколоти тісто виделкою і наповнити начинкою з гречки, картоплі та цибулі. Начинку утрамбувати, накрити меншим колом і защепити краї. Проколоти виделкою ще раз зверху і змастити збитим яйцем.
Випікати пиріг при температурі 190-210 градусів близько години до рум’яної скоринки.
20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…
Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…