Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Яворівський пиріг – це ще одна страва, яка увійшла до нематеріальної культурної спадщини. Його випікають у різних районах Львова, проте є припущення, що його рецепт вигадали у селі Яворів. Цей великий гречаний пиріг традиційно готують на обрядові свята. Його подають зі сметаною, холодцем або борщем.
Замісити тісто для пирога.
Коли тісто підросте, пом’яти його.
Форму змастити і обсипати борошном. Викласти на дно форми велике коло тіста, щоб краї трохи звисали. Проколоти тісто виделкою і наповнити начинкою з гречки, картоплі та цибулі. Начинку утрамбувати, накрити меншим колом і защепити краї. Проколоти виделкою ще раз зверху і змастити збитим яйцем.
Випікати пиріг при температурі 190-210 градусів близько години до рум’яної скоринки.
Волоські горіхи — корисне і величне дерево, але не всі садівники знають про його приховану…
Пропонуємо вам два перевірені рецепти засолювання сала гарячим розсолом - у банку і з наступним…
Новий опалювальний сезон стартував у надзвичайно напружених умовах. Осінні удари Росії по енергетичній системі стали…
Всеукраїнська благодійна організація Food Foundation відкриває нову реєстрацію на отримання гуманітарної допомоги. Набір включає 18…
Попит на кремацію в Україні зростає. Експерти кажуть, що в столиці цей спосіб прощання вже…
В Україні з 15 листопада розпочався прийом заявок на 1000 гривень від держави за програмою…