Входять до переліку та самобутні кулінарні традиції.
Яворівський пиріг – це ще одна страва, яка увійшла до нематеріальної культурної спадщини. Його випікають у різних районах Львова, проте є припущення, що його рецепт вигадали у селі Яворів. Цей великий гречаний пиріг традиційно готують на обрядові свята. Його подають зі сметаною, холодцем або борщем.
Замісити тісто для пирога.
Коли тісто підросте, пом’яти його.
Форму змастити і обсипати борошном. Викласти на дно форми велике коло тіста, щоб краї трохи звисали. Проколоти тісто виделкою і наповнити начинкою з гречки, картоплі та цибулі. Начинку утрамбувати, накрити меншим колом і защепити краї. Проколоти виделкою ще раз зверху і змастити збитим яйцем.
Випікати пиріг при температурі 190-210 градусів близько години до рум’яної скоринки.
Усього кілька інгредієнтів, мінімум часу — і у вас на столі розкішний італійський торт, що…
Пенсії в Україні підвищили на 11,5%. У Пенсійному фонді пояснили, від чого саме залежить розмір…
На перехрестях почали наносити квадратні сітки яскравого жовтого кольору. Чим вони загрожують для водіїв.
В Україні чоловіки віком від 60 років, за дотримання певних умов, можуть підписати контракт із…
Виплати для родин померлих військових. Коли від зарплати військовослужбовця нараховують 70%, а коли лише 30%?
За аналізом синоптиків, тривалість зимового періоду в Україні скорочується. Чим це загрожує.