Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатРішення МСЕК не є незаперечним: його можна оскаржити

Рішення МСЕК не є незаперечним: його можна оскаржити

Этот материал также доступен на русском языке
На період дії воєнного стану процедура проведення медико-соціальної експертизи (МСЕК) спрощена.

Якщо ви або ваша дитина маєте інвалідність і не можете пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж шести місяців після його припинення (скасування). Всі виплати і пільги зберігаються за вами до закінчення строку проходження повторного огляду.

Якщо рішення, яке прийняла МСЕК не влаштовує, ви можете оскаржити таке рішення протягом одного місяця. Оскарження можна подати до самої комісії або центральної чи обласної комісії. Після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення. У випадку повторної незгоди з прийнятим рішенням, його можна оскаржити у Центральній МСЕК МОЗ України.

У складних випадках осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, можуть направити до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (місто Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (місто Вінниця).

Після обстеження ці науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які для комісії мають рекомендаційний характер.

Рішення комісій усіх рівнів можна оскаржити в суді в установленому законодавством порядку.

Якщо під час проходження МСЕК порушують ваші права, зокрема у вас вимагають гроші, телефонуйте на «гарячу лінію»: 0 (800) 60-20-19.

За даними пресслужби Міністерства охорони здоров’я

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні