П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк відіпрати плями від олії?

Як відіпрати плями від олії?

Этот материал также доступен на русском языке
Жодна людина не застрахована від забруднення одягу олією. Жирні розлучення, що стрімко розтікаються по матеріалу і захоплюють все більшу частину поверхні, здатні зіпсувати не тільки настрій, а й улюблену річ.

Вивести масляну пляму непросто, оскільки звичайним пранням досягти хорошого результату навряд чи вдасться.

Якщо не хочеться витрачатися на дорогі засоби для виведення плям або хімчистку, можна скористатися народними рецептами і усунути неприємність за допомогою підручних засобів.

Перед пранням не присипайте олійну пляму сіллю і не поливайте соком лимона – це лише закріпить забруднення на тканині.

1. Ще свіжу пляму краще знищити паперовою серветкою, ватою або бавовняною тканиною. Тканину навколо плями можна змочити холодною водою.

2. Якщо забруднення сильне і велике, візьміть засіб для миття посуду, нанесіть його на пляму і зачекайте 20 хвилин. Після цього випрати річ у пральній машині звичайним способом.

3. Жирну пляму на білій тканині допоможе видалити звичайний відбілювач або засіб для виведення плям. Річ треба замочити у засобі на 10 хвилин, потім злити рідину, знову замочити у холодній воді й випрати.

4. Якщо ви сильно забруднили олією пуховик, куртку або дублянку, таку річ краще віддати у хімчистку, інакше її можна зіпсувати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні