П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНасіння в Інтернет-магазині: сорт чи гібрид?

Насіння в Інтернет-магазині: сорт чи гібрид?

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі овочі вже починають висівати насіння овочів на розсаду, щоб отримати ранній урожай огірків, перцю, томатів і баклажанів. Адже посадковий сезон на дачах та присадибних ділянках розпочнеться вже зовсім скоро.

Урожайність будь-якої культури залежить не тільки від правильної агротехніки, а й від насіння, воно має бути якісним і життєздатним. Останній критерій залежить від термінів схожості, якщо посівний матеріал прострочений, то очікувати хороших сходів та міцних рослин не варто. Тому так важливо купувати насіння у перевірених компаній, наприклад на сайті https://new-seeds.com.ua/, де стежать за якістю кожного зернятка і гарантують найвищий урожай.

Що вибрати сорт чи гібрид?

Серед овочівників є багато прихильників і сортів та гібридів. Але що краще вибрати? Цим питанням часто задаються дачники, які нещодавно почали вирощувати городину на своїй ділянці.

Перш за все, варто відзначити, що гібриди маркуються F1, тобто, якщо на пакуванні насіння, яке ви купили, є це маркування, то вирощувати ви будете гібридне насіння. Якщо ж такого позначення немає, перед вами сортове насіння.

Якщо пояснювати простими словами, то гібрид – це покращена версія сорту. Але якщо сортове насіння можна висівати з року в рік, збираючи його з власної грядки, і воно не втратить свої властивості та характеристики, то з гібридів насіння не збирає. Їх треба щороку купувати.

Багато овочівників упевнені, що саме у сортових рослин кращий смак, вони не вибагливі у догляді, не потребують постійних підживлень. Хоча через зміну клімату в Україні вирощування овочів стає екстремальним. Аномальна спека влітку та високі температури значно зменшують шанси зібрати хороший урожай, тому догляд однозначно потрібен і сортовим рослинам, і гібридним.

Наприклад, візьмемо огірки. Останнім часом складно виростити зеленці без гіркоти, але якщо посіяти гібридні сорти, то гірчити вони не будуть.

Також гібриди вважаються більш стійкими проти хвороб та шкідників, а це означає, що їх можна менше обробляти, заощаджуючи гроші на хімічних та біологічних засобах.

Тож вибір залишається за вами. А ще краще посадити на ділянці і гібриди, і сорти, щоб потім наприкінці літа – на початку осені порівняти результати.

Де краще купувати насіння овочів?

Широкий асортимент насіння представлений і на ринках, і спеціалізованих Інтернет-магазинах. Але саме онлайн-шопінг останнім часом має великий попит.

Серед плюсів купівлі насіння в Інтернет-магазині:

  • Економія часу. Не потрібно ходити по ринках і магазинах у пошуках сорту, що сподобався. Достатньо відкрити сайт Інтернет-магазину та вибрати те, що вам потрібно;
  • Консультація фахівця. На сайтах є повний опис сорту, його врожайність та вимоги догляду. Але якщо у вас залишаться питання, ви можете зв’язатися з менеджером та отримати вичерпні відповіді;
  • Економія фінансів. Ціни на ринку та в Інтернеті часто відрізняються. Просто в магазині до вартості товару додається оренда за приміщення, комунальні послуги, чого немає в онлайн-магазинах. Також на сайтах часто бувають знижки чи вигідні пропозиції;
  • Відгуки клієнтів. У цьому розділі, який є на кожному сайті, можна знайти не тільки інформацію про сам магазин, обслуговування, але і про нові сорти, культури, насіння. Клієнти часто діляться своїми результатами вирощування, розповідають, який сорт порадував урожаєм, а який навпаки не виправдав очікувань.

Купуйте насіння, вирощуйте рослини та радуйте сім’ю смачними та корисними овочами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні