Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка корисних порад: чим вивести віск з одягу, як знезаразити воду та...

Скарбничка корисних порад: чим вивести віск з одягу, як знезаразити воду та приготувати порошок від кашлю

Этот материал также доступен на русском языке
Вік живи вік учись. Тому в скарбничці ми зібрали і чужий досвід, і корисні поради.

Який плов корисніший?

Спробуйте покласти нут замість рису. Нут містить величезну кількість калію та кальцію, тому чудово впливає на кістки, м’язи, серце, судини та зуби. Особливо корисний нут людям з проблемною щитовидкою і тим, хто схильний до ризику новоутворень.

Рекомендується замінювати будь-які крупи нутом при анемії, нервовому виснаженні, підвищеному холестерині, проблемах із жовчовивідними шляхами. Крім того, нут містить білок із життєво необхідними амінокислотами, тому плов на його основі краще робити вегетаріанський або зі зменшеною кількістю м’яса.

Чим вивести віск з одягу?

1. Дайте воску затвердіти, візьміть гострий ніж і обережно видаліть його.

2. На жирну пляму від воску покладіть паперовий рушник і пропрасуйте праскою або нагрійте феном. Проведіть таку процедуру 3-4 рази, змінюючи серветки.

3. Якщо пляма залишилася на одязі з бавовни або делікатних тканин, а також на куртці, її можна видалити спиртом: змочити тампон ватний і акуратно нанести його на пляму на 20 хвилин.

Як правильно знезаражувати воду?

Через можливі перебої з водопостачанням рекомендується завжди мати в домі запас води – як технічної, так і питної. Її треба зберігати у закритій тарі.

Якщо води немає, можна набрати її в бюветі, колодязях або взяти в пунктах розливу (за необхідності їх організовує місцева влада).

Щоб знезаразити воду для пиття, її радять кип’ятити щонайменше 10 хвилин. Дати відстоятися і перелити в інший посуд без осаду.

По можливості бажано очистити воду фільтром.

Як приготувати порошок при кашлі

При кашлі приготуйте порошок із трав та цукру:

  • 30 г порошку кореня солодки,
  • 15 г порошку кропу і
  • 60 г цукру.

Приймайте по половині чайної ложки двічі на день.

У записник

  • Майте на увазі, що чебрець повзучий протипоказаний при різко вираженому кардіосклерозі, атеросклерозі судин головного мозку, миготливій аритмії, передінфарктному та постинфарктному стані, хворобі печінки та нирок, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої хвороби.
  • Майте на увазі, що на пиріжки, що випікаються в духовці, тісто має бути замішане крутішим, ніж на пиріжки, які смажитимуться на сковороді.
  • Якщо тісто для здобного пирога за рецептом має бути не дуже круте, працювати з ним буде важко. Таке тісто прилипатиме до рук. Щоб цього уникнути, потрібно накрити його папером для випічки, змащеним олією, і лише потім розкачувати.
  • Якщо картопля вариться «в мундирі», проколіть шкірку в кількох місцях – вона не розсипеться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні