Медики радять уникати у своєму раціоні таких продуктів, як солодощі, вироби з білого борошна, рис, солодкі напої.
Не підвищують рівень цукру в крові молоко, гречка, вівсяна та кукурудзяна каші, квасоля, сочевиця, горох, цільно-зерновий пшеничний та житній хліб, джем без цукру, макарони з твердих сортів пшениці, яблука, сира морква, капуста, цибуля, часник помідори, грейпфрути, ягоди, шоколад чорний, волоські горіхи, броколі, гриби.
Зверніть увагу: цукор у склянці теплої води швидко розчиняється.
Це наочно показує, як важливо хворим на діабет дотримуватися водного режиму для виведення цукру. Найдоцільніше пити теплу воду за півгодини до їжі і півтори — після. Це денна норма, яка розраховується за формулою 30-40 мл води на кілограм маси тіла.
Треба мати на увазі, що при вживанні будь-яких страв цукор, який є в продуктах, призводить до стрибка інсуліну.
Щоб не провокувати такі коливання, найкраще їсти двічі-тричі на день без перекушування, а згодом перейти на систему інтервального голодування, тобто в проміжку протягом 6-8 годин і потім 16-18 годин робити перерву. Це може бути сніданок о 10-12 годині, обід – о 14-15 і вечеря – о 18-20. Обід можна пропустити.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які ознаки можуть вказувати на 10 діабет.
Кожен український водій під час водіння автомобіля зобов'язаний мати при собі певні документи. Ігнорування цього…
Мешканцям одного з українських регіонів надають допомогу у вигляді безплатних наборів із продуктами. Допомогу отримає…
Росія вночі запустила по Україні крилаті ракети. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат…
Дуже часто українці незадоволені розміром своєї пенсії та сумніваються, чи правильно її пораховано. Як можна…
27 квітня в Україні відзначають День скарбника. Православні вшановують пам'ять апостола від 70-ти святого Симеона…
Шашлик – це обов'язкова страва не лише на травневі свята. Його можна приготувати на день…