Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики розповіли, що і як треба їсти, щоб не провокувати підвищення цукру...

Медики розповіли, що і як треба їсти, щоб не провокувати підвищення цукру в крові

Этот материал также доступен на русском языке
Діабет другого типу – небезпечне захворювання, яке дедалі частіше діагностується в українців. Причини його появи можуть бути різними, але найчастіше до цієї недуги призводить неправильне харчування.

Медики радять уникати у своєму раціоні таких продуктів, як солодощі, вироби з білого борошна, рис, солодкі напої.

Не підвищують рівень цукру в крові молоко, гречка, вівсяна та кукурудзяна каші, квасоля, сочевиця, горох, цільно-зерновий пшеничний та житній хліб, джем без цукру, макарони з твердих сортів пшениці, яблука, сира морква, капуста, цибуля, часник помідори, грейпфрути, ягоди, шоколад чорний, волоські горіхи, броколі, гриби.

Зверніть увагу: цукор у склянці теплої води швидко розчиняється.

Це наочно показує, як важливо хворим на діабет дотримуватися водного режиму для виведення цукру. Найдоцільніше пити теплу воду за півгодини до їжі і півтори — після. Це денна норма, яка розраховується за формулою 30-40 мл води на кілограм маси тіла.

Треба мати на увазі, що при вживанні будь-яких страв цукор, який є в продуктах, призводить до стрибка інсуліну.

Щоб не провокувати такі коливання, найкраще їсти двічі-тричі на день без перекушування, а згодом перейти на систему інтервального голодування, тобто в проміжку протягом 6-8 годин і потім 16-18 годин робити перерву. Це може бути сніданок о 10-12 годині, обід – о 14-15 і вечеря – о 18-20. Обід можна пропустити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які ознаки можуть вказувати на 10 діабет.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні