Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧто важно в борьбе с ожирением?

Что важно в борьбе с ожирением?

Этот материал также доступен на русском языке
За останні десятиліття надмірна маса тіла та ожиріння настільки стали помітними в суспільстві, що будь-яка згадка про жирову тканину стала нести в собі негативний відтінок.

Але в обмеженому обсязі жирова тканина потрібна нашому організму, тому що виконує багато корисних функцій у нашому організмі.

Однак із надмірною вагою багато хто мріє розлучитися.

Щоб схуднути, потрібно зменшити споживання жирів

Зайва вага обумовлена аж ніяк не калорійністю їжі, яку ви споживаєте, а кількістю жирів, що містяться в ній. Попри те, що ви навчали в школі («одна калорія – це одна калорія»), дія різних продуктів однієї й тієї ж калорійності далеко не однакова.

Жири сприяють прибавці у вазі, так як вони з більшою ймовірністю перетворяться на жирові тканини тіла, ніж вуглеводи, що містять таку ж кількість калорій. Можна споживати анітрохи не менше калорій, ніж раніше, і при цьому втрачати вагу.

Так що забудьте про дієти. Натомість зосередьтеся на здоровому способі життя.

Здоровий спосіб життя допоможе у боротьбі із зайвими жирами

Споживайте якнайменше жирів, заповнивши цю прогалину високоволокнистими фруктами, овочами і харчовими продуктами, що містять крохмаль. Перейдіть на знежирені молочні продукти, приправи, гарніри та закуски, що містять меншу кількість жирів. Зрізайте жир з м’яса та птиці, зменшіть порції та частоту споживання жирних продуктів.

Вживайте якнайменше жирів при приготуванні їжі. (До речі, жир залишається жиром незалежно від того, рослинного або тваринного він походження, так що уникайте і олії, і маргарину.)

При такій дієті не тільки знизиться ваша вага, але й покращиться загальний стан здоров’я. Дієта з низьким вмістом жиру має стати частиною вашого способу життя. Це означає, що вам не доведеться постійно думати про те, що ви можете їсти, а чого їсти не можете. Ви повинні пам’ятати лише про те, що необхідно уникати жирів.

Не важливо, як ви розподілите їжу: щільний сніданок або легкий сніданок, рясний обід або утримання від обіду, якщо ви виключите продукти, що містять жири.

Щоб схуднути, споживайте менше 30 г жирів на день, щоб зберегти колишню вагу – не більше 35 г.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні