П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПародонтоз на початковій стадії можна здолати народними засобами: що допоможе

Пародонтоз на початковій стадії можна здолати народними засобами: що допоможе

Этот материал также доступен на русском языке
Лікування пародонтозу народними засобами може дати дуже добрий результат, якщо розпізнати його на ранніх стадіях

Пародонтоз – це захворювання тканин оточуючих зуб, пов’язане з порушенням цих тканин.

Народні способи лікування пародонтозу, на жаль, не можуть замінити собою відвідування стоматологічної клініки, але її засоби завжди досяжніші та зручніші для людини, ніж традиційні.

Лікування пародонтозу народними засобами може дати дуже добрий результат, якщо розпізнати його на ранніх стадіях. Ранні стадії малопомітні, мають не сильно виражену симптоматику, але легше піддаються терапії та зміни в пародонті мають оборотний характер. Щоб вчасно вжити необхідних заходів, необхідно добре знати перші ознаки пародонтозу.

Як виглядає пародонтоз

Перед тим як лікувати пародонтоз народними засобами пропонуємо ознайомитися з його симптомами. На початку розвитку захворювання ясна оголює зуб не більше ніж на 1 мм, Десна виглядає блідо-рожевою, щільною та тьмяною. Якщо приєднується запалення, ясна можуть набувати червоного відтінку і трохи кровоточити. Пацієнта турбує свербіж, незначні болі, печіння, з’являються неприємні відчуття при вживанні холодного, гарячого та кислого.

З прогресуванням захворювання вся симптоматика стає більш вираженою. Через те, що ясна опускаються, створюється враження, що зуби подовжуються і розходяться, просвіти меду зубами починають зяяти. На останніх етапах практично повністю зникає альвеолярна кістка, зуби набувають рухливості. У результаті все закінчується випаданням зубів.

Як тільки ви виявили у себе якийсь із ознак пародонтозу, не варто чекати і сумніватися, потрібно звернутися до стоматолога-пародонтолога. Бувають ситуації, коли відразу за допомогою стоматологічної звернутися не вдається, можна самостійно вжити деяких заходів. Народні методи при пародонтозі вам прийдуть на допомогу.

Що допоможе при пародонтозі?

  1.  Зробити симптоми менш вираженими допоможе звичайна сіль. Вже після перших трьох процедур помітні значні покращення. Зробіть масаж ясен дрібнозернистою сіллю або її розчином. Масажні рухи виконують до тих пір, доки не виділиться вся сукровиця. Після закінчення процесу ротову порожнину обполіскують розчином – 1 чайна ложка перекису водню на склянку води.
  2. Квашена капуста – криниця вітаміну С. Її потрібно довго жувати, а соком полоскати рот. Вже за тиждень будуть помітні покращення.
  3. Оливкова олія + дрібна морська сіль. Беруть по чайній ложці того й другого, змішують і отриманою кашкою протирають ясна двічі на добу протягом 5 хвилин.
  4. Аплікації листям алое протягом 7-10 днів поспіль.
  5. Масажування ясен розчавленими ягодами журавлини.
  6. Настої трав – оптимальний варіант. Вони можуть застосовуватися для ополіскування рота і прийому всередину. Найчастіше це ромашка, звіробій, календула, а також кора дуба;
  7.  Зміцнюють ясна за допомогою олії обліпихи або шипшини. Рекомендується робити з ними масаж.

ВАЖЛИВО!

Лікування стоматологічних захворювань народними засобами не завжди є ефективним. Оптимальним варіантом є поєднання домашніх рецептів та медикаментозних препаратів. Також необхідно регулярно відвідувати стоматолога з метою контролю перебігу хвороби.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні