Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіПовернутись в Україну легко: паспорти дозволили пересилати за кордон

Повернутись в Україну легко: паспорти дозволили пересилати за кордон

Этот материал также доступен на русском языке
Українські громадяни часто залишаються без документів, що ускладнює перетин кордону під час спроб виїхати до інших країн.

Депортація жителів України з тимчасово окупованих територій до росії стала масштабним явищем. При цьому українські громадяни часто залишаються без документів, що ускладнює перетин кордону під час спроб виїхати до інших країн.

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволить забезпечити проїзними документами українців – як депортованих, так і тих, хто виїхав до третіх країн – для їхнього повернення на батьківщину.

Зокрема, нашим громадянам дозволили відправляти закордонні паспорти і внутрішні паспорти поштою. Правило стосується лише міжнародних відправлень.

Також в постанові йдеться про посвідчення особи на повернення до України. Це документ, який підтверджує громадянство України і дає право на в’їзд до країни за відсутності паспорта.

Дозвіл на пересилання такого посвідчення, а також внутрішнього паспорта діятиме лише під час воєнного стану. Після його скасування правила стануть колишніми.

Читайте  також:

В Україні дозволили пересилати за кордон паспорти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні