П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні дозволили пересилати за кордон паспорти

В Україні дозволили пересилати за кордон паспорти

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд дозволив пересилати закордонні паспорти у міжнародних поштових відправленнях.

Наразі українці зможуть пересилати документи, що засвідчують особу, за кордон.

Кабмін вніс зміни до правил надання послуг поштового зв’язку, дозволивши пересилання у міжнародних поштових відправленнях, що реєструються, паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Як повідомили у Мінреінтеграції, таке рішення було ухвалено Кабміном під час засідання 17 січня. Про це написав у Telegram представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

“Дозволено пересилання в міжнародних поштових відправленнях, що реєструються, паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також у період дії військового стану або на період, що закінчується в останнє число місяця, в якому завершується дія карантину, встановленого на території України КМУ, паспортів громадянина України, посвідчення особи на повернення в Україну”, – додав Мельничук.

Переслати паспорти та посвідчення на повернення в Україну можна буде у міжнародних поштових відправленнях.

Як зазначають у Мінреінтеграції, це спростить для українців виїзд із тимчасово окупованих територій та Росії, адже внаслідок депортації часто громадяни залишаються без документів. Тому при спробі виїхати до інших країн виникають труднощі із перетином кордону. Тож рішення спростить повернення на батьківщину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні