«З’їдаючи трохи сиру, ми суттєво знижуємо ризик розвитку інсульту та захворювань серця», – заявили китайські дослідники з Університету Сучжоу.
На користь їх висновку свідчать дані низки досліджень, у яких перевірялося здоров’я в цілому 200 тисяч осіб.
Дослідження, про які йдеться, проводилися американськими та європейськими вченими. Китайські фахівці провели метааналіз 15 наукових проектів своїх зарубіжних колег.
Вони виявили, що люди, які щодня з’їдали шматочок сиру, мали на 14% нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 10% нижчий ризик інсульту порівняно з тими, хто не їв сир.
Вчені вважають корисною щоденну порцію сиру 40 грамів.
Сир підвищує рівень «хорошого» холестерину і захищає від засмічення артерії, а також допомагає завдяки калію у своєму складі краще засвоювати насичені жири, вважають медики.