Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаПільгиДопомога вдовам військових: вони можуть платити лише половину нарахованої комуналки

Допомога вдовам військових: вони можуть платити лише половину нарахованої комуналки

Этот материал также доступен на русском языке
При предоставлении льгот среднемесячный доход человека не учитывается.

Вдови військовослужбовців мають право на 50-відсоткому знижку на оплату комуналки, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

Це передбачено статтею 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», нагадують у Пенсійному фонді України.

При наданні пільги середньомісячний дохід людини не враховується. Знижка діє на оплату за:

  • управління багатоквартирним будинком;
  •  постачання та розподіл природного газу, електричної і теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  •  абонентське обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо-будинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  •  придбання твердого палива та скрапленого газу.

Окрім цього, надається знижка на оплату за опалення на площу 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає в будинку чи квартирі має право на знижку плати, а також додатково 10,5 кв. м на сім’ю.

Знижка на газ може надаватися на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку оплати, та 21 кв. м на сім’ю), якщо вдова є непрацездатною і проживає у сім’ї, яка складається лише з непрацездатних осіб.

Джерело

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні