Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк доглядати зуби після встановлення коронки?

Як доглядати зуби після встановлення коронки?

Этот материал также доступен на русском языке
Після встановлення коронки будь-якого виду догляд і коректне очищення для ротової порожнини вкрай необхідні.

Коронки можуть стати джерелом живильного середовища для хвороботворних організмів, які активно розмножуються у специфічних умовах ротової порожнини.

Як правильно чистити зуби?

1. Чистити зуби необхідно двічі на день: вранці та ввечері. Для цього потрібно підібрати найбільш підходящу пасту. Під час очищення ротової порожнини необхідно робити щіткою вертикальні рухи – від ясен до зубного краю.

2. Обов’язково треба приділяти увагу проміжкам між мостоподібним протезом і натуральними зубами, оскільки там можуть накопичуватися і гнити залишки їжі. З цією метою рекомендується використовувати зубну нитку або іригатор (видаляє залишки їжі за рахунок пульсацій водяного струменя). Нитку рекомендується застосовувати щодня, а іригатор – 2-3 рази на тиждень.

3. Після кожного прийому їжі обов’язково потрібно обполіскувати ротову порожнину. Краще – не лише звичайною водою, а й ополіскувачем.

Від яких продуктів рекомендується відмовитися?

1. Тверда їжа. Керамічні протези, як і натуральна емаль, можуть пошкодитися від сильної механічної дії. Можуть залишитися подряпини та відколи.

2. Кава. Рекомендується скоротити вживання кави і напоїв, які містять барвники.

3. Гарячі та холодні напої. Вживання занадто гарячих або холодних напоїв може призвести до появи тріщин на коронках.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні